Εργαζόμενοι του Twitter φέρονται να εγκαταλείπουν μαζικά την εταιρεία μετά το τελεσίγραφο του Έλον Μασκ που επιβάλλει στους διασωθέντες των μαζικών απολύσεων να συμφωνήσουν σε άνευ όρων, υψηλής έντασης, ατελείωτων ωρών απασχόληση, διαφορετικά να φύγουν.
Κάνοντας λόγο για μία «νέα» εποχή στο Twitter, ο Μασκ έσπευσε να ενημερώσει τους εργαζομένους ότι θα πρέπει να είναι πανέτοιμοι μα εργαστούν σ’ ένα εξαιρετικά απαιτητικό περιβάλλον». Η προθεσμία που έθετε το τελεσίγραφο Μασκ για τους εργαζόμενους να κλικάρουν στο κουτάκι «αποδέχομαι», έληγε χθες το απόγευμα.
Αν και παραμένει ασαφές πόσοι ακριβώς έχουν επιβεβαιώσει την παραίτησή τους, το Fortune εκτιμά ότι από 1.000 έως 1.200 εργαζόμενοι έχουν παραιτηθεί μέχρι στιγμής, με τον Μασκ να ζητά από όλους τους εναπομείναντες να εμφανιστούν στα κεντρικά γραφεία του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο.
Χιλιάδες χρήστες της πλατφόρμας, κυρίως πρώην συνεργάτες της, αναλυτές και δημοσιογράφοι, ήδη από τη νύχτα έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται αν… έχει έρθει το τέλος του Twitter.
Αργά το βράδυ, ο Μασκ δήλωσε ότι δεν ανησυχεί για τις παραιτήσεις και πρόσθεσε: «Θα μείνουν οι καλύτεροι».
What do people mean when they say Twitter is gonna shut down? Doesn’t it kinda run itself? I feel like engineers are for changes not to just keep it running? I also don’t know anything. Hey @elonmusk wanna do a Twitter space with me? Im confused.
— Dave Portnoy (@stoolpresidente) November 18, 2022
«Μόλις σπάσαμε ένα ακόμη ρεκόρ όλων των εποχών χρήσης», έγραψε επίσης. Και συνόδευσε τις αναρτήσεις του με μία πειρατική σημαία με την νεκροκεφαλή και ένα meme που αναπαριστά μία φιγούρα με κεφάλι πουλιού, το σήμα του Twitter, μπροστά σε τάφο με το σήμα της πλατφόρμας.
Χθες το απόγευμα, η Twitter Inc προειδοποίησε τους εργαζόμενους ότι τα γραφεία της εταιρείας θα παραμείνουν προσωρινά κλειστά και θα απαγορεύεται κάθε πρόσβαση.
Στην αρχή του μήνα, υπήρχαν περισσότεροι από 7.000 εργαζόμενοι στην εταιρεία. Τώρα, οι 2.500 που λέγεται ότι παραμένουν, έχουν αποκλειστεί από τα γραφεία τους μέχρι τη Δευτέρα χωρίς να έχει δοθεί επίσημη αιτιολογία για την απόφαση αυτή, σύμφωνα με την Daily Mail.
Την ίδια ώρα, χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κατακεραύνωσαν τον Μασκ στο Twitter με το #RIPTwitter και συνέκριναν αστειευόμενα τη μαζική έξοδο από την εταιρεία με τον βυθιζόμενο Τιτανικό και ένα φλεγόμενο σπίτι.
Πηγή: Πρώτο Θέμα