Κοσμος

Εκλογές ΗΠΑ: «Ο Μπάιντεν θα παραμείνει υποψήφιος», εκτιμά ο Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ εκτίμησε χθες Δευτέρα ότι ο Τζο Μπάιντεν θα παραμείνει ο υποψήφιος των Δημοκρατικών στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, παρά τις πιέσεις που ασκούνται από μερίδα της παράταξής του να αποσυρθεί, εξαιτίας αμφιβολιών για την κατάσταση της υγείας του.

«Μου φαίνεται πως κάλλιστα μπορεί να παραμείνει» στην κούρσα, «έχει εγωισμό, δεν θέλει να εγκαταλείψει, δεν θέλει να το κάνει αυτό», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, την πρώτη μετά το debate των δυο αντιπάλων στα τέλη Ιουνίου.

Εκείνη την καταστροφική για τον κ. Μπάιντεν βραδιά, ο πρόεδρος, 81 ετών, φαινόταν κουρασμένος και σε σύγχυση. «Ήταν πολύ χλομός, για να το πούμε ευγενικά», σχολίασε ο κ. Τραμπ χθες βράδυ, προσθέτοντας πως όταν ο αντίπαλός του άρχισε να μιλάει, είχε φωνή «αδύναμη». «Ήταν παράξενο debate, διότι από τα δυο πρώτα λεπτά, οι απαντήσεις που έδινε δεν έβγαζαν και πολύ νόημα», επέμεινε ο Ρεπουμπλικάνος.

Τι λέει ο Λευκός Οίκος για την κατάσταση υγείας του Μπάιντεν

Ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου διαβεβαίωσε σήμερα ότι «δεν εντόπισε κανένα σημάδι» ανησυχίας από την πλευρά των κρατών μελών του ΝΑΤΟ για την φυσική κατάσταση του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

«Αυτό το ζήτημα υποδηλώνει ότι (οι συμμαχικές χώρες) θα πρέπει να καθησυχαστούν για τον ηγετικό ρόλο των ΗΠΑ και τη δέσμευση του προέδρου Μπάιντεν Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας, ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου σχετικά με πιθανές ανησυχίες από την πλευρά των μελών του ΝΑΤΟ.

Παράλληλα τονίστηκε ότι ο Μπάιντεν εξετάστηκε εξ αποστάσεων από τον γιατρό του σήμερα, ανέφερε ο Λευκός Οίκος, προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος κάνει τέτοιες εξετάσεις δύο φορές την εβδομάδα. Επίσης ο γιατρός του Μπάιντεν δήλωσε ότι Αμερικανός πρόεδρος δεν υποβάλλεται θεραπεία για την νόσο Πάρκινσον και ο γιατρός του δεν βλέπει κανένα λόγο να τον επανεξετάσει για την νόσο αυτή.

«Υποβάλλεται σε θεραπεία ο πρόεδρος (Τζο Μπάιντεν) για τη νόσο του Πάρκινσον; Όχι. (…) Παίρνει φάρμακα για τη νόσο του Πάρκινσον; Όχι», δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, Καρίν Ζαν-Πιερ.

Πηγή: protothema.gr

Ροη Ειδησεων

Γραπτές θέσεις ΟΚΥπΥ μέχρι αύριο αναμένουν οι συντεχνίες για ωρομίσθιο προσωπικό

Σε αναμονή για να λάβουν μέχρι και αύριο γραπτώς τις θέσεις του ΟΚΥπΥ για το…

16 Ιουλίου, 2024

Ξεβράστηκε η σπανιότερη φάλαινα του κόσμου σε παραλία; Οι επιστήμονες ψάχνουν απαντήσεις

Η Υπηρεσία Προστασίας της Φύσης στην Νέα Ζηλανδία ανακοίνωσε σήμερα ότι ένα θαλάσσιο πλάσμα που…

16 Ιουλίου, 2024

Παραιτήθηκε ο Πρωθυπουργός της Ουαλίας μετά την παραίτηση τεσσάρων Υπουργών

Την παραίτησή του από την πρωθυπουργία της Ουαλίας ανακοίνωσε λίγο πριν από το μεσημέρι ο…

16 Ιουλίου, 2024

Προσωρινά εκτός λειτουργίας το σύστημα Υπηρεσίας Χορηγιών-Επιδομάτων του ΥΠΟΙΚ

Προσωρινά εκτός λειτουργίας είναι το μηχανογραφικό σύστημα της Υπηρεσίας Χορηγιών και Επιδομάτων (ΥΧΕ) του Υπουργείου…

16 Ιουλίου, 2024

Επανεξελέγη η Ρομπέρτα Μέτσολα πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επανεξελέγη η Ρομπέρτα Μέτσολα. Υπέρ της υποψηφιότητάς της ψήφισαν 562 ευρωβουλευτές…

16 Ιουλίου, 2024

Δήμος Παραλιμνίου – Δερύνειας: Ιδρύθηκε Τμήμα Παραπόνων του Δημότη

Ο Δήμος Παραλιμνίου - Δερύνειας ανακοινώνει ότι με στόχο την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση του…

16 Ιουλίου, 2024