Κυπρος

Δεν επηρεάστηκε η λειτουργία αεροδρομίων από στάση εργασίας υπαλλήλων Πολ. Αεροπορίας,

Δεν επηρεάστηκε η λειτουργία των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου από την αυθόρμητη δίωρη στάση εργασίας στην οποία κατήλθε από τις επτά το πρωϊ, το προσωπικό της Αερολιμενικής Υπηρεσίας αλλά και του Γραφείου Κινήσεων Λάρνακας και Πάφου, που είναι μέλη της ΠΑΣΥΔΥ.

Όπως ανέφερε το πρωί στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος της διαχειρίστριας εταιρείας των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου, Hermes Airports, «η λειτουργία των δύο αεροδρομίων συνεχίζεται κανονικά».

Σε ανακοίνωση του Κλάδου Υπαλλήλων Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας της ΠΑΣΥΔΥ, αναφέρεται ότι «οι λόγοι που ώθησαν το προσωπικό σε απεργία είναι η αθέτηση των υποσχέσεων που έχουμε λάβει από δύο Υπουργούς, τρείς Γενικούς Διευθυντές του Υπουργείου Μεταφορών αλλά και τη Διευθύντρια του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας σχετικά με την αποδιπλοσταύρωση θέσεων της Αερολιμενικής Υπηρεσίας, που μονομερώς το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας αποφάσισε την κατάργησή τους το 2018».

Προστίθεται ότι «η κατάργηση των θέσεων, έχει σαν αποτέλεσμα τη σοβαρή υποστελέχωση της Αερολιμενικής Υπηρεσίας επηρεάζοντας την εύρυθμη λειτουργία και την ασφάλεια των αερολιμένων μας. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του αεροδρομίου Πάφου όπου σε αρκετές περιπτώσεις για να μην κλείσει το αεροδρόμιο λόγω υποστελέχωσης, συνάδελφοι που εργάζονται στο αεροδρόμιο Λάρνακας αναγκάζονται να μεταβαίνουν στην Πάφο για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες και τα κενά που δημιουργεί η υποστελέχωση», σημειώνεται.

Αντιλαμβανόμαστε, συνεχίζει η ανακοίνωση, «ότι τα μέτρα που είμαστε αναγκασμένοι να πάρουμε, θα ταλαιπωρήσουν συμπολίτες μας, και ειλικρινά απολογούμαστε για αυτή την ταλαιπωρία. Θέλουμε όμως να υπογραμμίσουμε ότι έχουμε δείξει για πολλά χρόνια την καλή μας πρόθεση ως προς την οριστική επίλυση του προβλήματος».

Δυστυχώς, σημειώνουν «η επιστολή που λάβαμε την περασμένη εβδομάδα από το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού όπου μας ενημερώνουν για την ύπαρξη άλλης συμφωνίας με το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας, αντίθετης από αυτά που συμφωνήσαμε παρουσία του νυν Υπουργού και του νυν Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών, μας άφησε έκπληκτους και με μοναδικό μέτρο αντίδρασης την στάση εργασίας. Διερωτόμαστε δε, πώς λήφθηκε τέτοια απόφαση, εν τη απουσία του προσωπικού και της επίσημης ΠΑΣΥΔΥ».

Ο Κλάδος Υπαλλήλων Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας της ΠΑΣΥΔΥ αναφέρει επίσης ότι «προσδοκούμε στην άμεση και καταλυτική παρέμβαση τόσο της πολιτείας, όσο και του Υπουργού και του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών για την άμεση επίλυση του προβλήματος. Δεν ζητάμε τίποτα περισσότερο και δεν δεχόμαστε τίποτα λιγότερο από την άμεση εφαρμογή των όσων συμφωνήσαμε, δηλαδή την αποδιπλοσταύρωση των θέσεων και ευελπιστούμε ότι το θέμα θα έχει αίσιο τέλος για αποφυγή περαιτέρω κλιμάκωσης», σημειώνει.

Ροη Ειδησεων

Γραπτές θέσεις ΟΚΥπΥ μέχρι αύριο αναμένουν οι συντεχνίες για ωρομίσθιο προσωπικό

Σε αναμονή για να λάβουν μέχρι και αύριο γραπτώς τις θέσεις του ΟΚΥπΥ για το…

16 Ιουλίου, 2024

Ξεβράστηκε η σπανιότερη φάλαινα του κόσμου σε παραλία; Οι επιστήμονες ψάχνουν απαντήσεις

Η Υπηρεσία Προστασίας της Φύσης στην Νέα Ζηλανδία ανακοίνωσε σήμερα ότι ένα θαλάσσιο πλάσμα που…

16 Ιουλίου, 2024

Παραιτήθηκε ο Πρωθυπουργός της Ουαλίας μετά την παραίτηση τεσσάρων Υπουργών

Την παραίτησή του από την πρωθυπουργία της Ουαλίας ανακοίνωσε λίγο πριν από το μεσημέρι ο…

16 Ιουλίου, 2024

Προσωρινά εκτός λειτουργίας το σύστημα Υπηρεσίας Χορηγιών-Επιδομάτων του ΥΠΟΙΚ

Προσωρινά εκτός λειτουργίας είναι το μηχανογραφικό σύστημα της Υπηρεσίας Χορηγιών και Επιδομάτων (ΥΧΕ) του Υπουργείου…

16 Ιουλίου, 2024

Επανεξελέγη η Ρομπέρτα Μέτσολα πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επανεξελέγη η Ρομπέρτα Μέτσολα. Υπέρ της υποψηφιότητάς της ψήφισαν 562 ευρωβουλευτές…

16 Ιουλίου, 2024

Δήμος Παραλιμνίου – Δερύνειας: Ιδρύθηκε Τμήμα Παραπόνων του Δημότη

Ο Δήμος Παραλιμνίου - Δερύνειας ανακοινώνει ότι με στόχο την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση του…

16 Ιουλίου, 2024