Εννιά μήνες μετά το βιασμό τους, ετοιμάζονται να γεννήσουν

viasmoi ΒΙΑΣΜΟΙ, ΡΟΧΙΝΓΚΙΑ

Εκατοντάδες Μουσουλμάνες γυναίκες της φυλής Rohingya που ζουν σε προσφυγικούς καταυλισμούς στο Μπαγκλαντές ετοιμάζονται να δώσουν ζωή στα μωρά τους τα οποία είναι αποτέλεσμα βιασμού.

Σύμφωνα με το CNN μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων παρέχουν στήριξη σε περισσότερα από 2700 θύματα σεξουαλικής βίας στους καταυλισμούς. Γυναίκες και παιδιά της συγκεκριμένης φυλής, βιάστηκαν στη διάρκεια της φυγής τους από την Μιανμάρ τον περασμένο χρόνο.

Ο στρατός της Μιανμάρ αρνείται ότι σκότωσε, βίασε, ή βασάνισε τους πολίτες Rohingya και μάλιστα έδωσε και σχετική έκθεση τον περασμένο Νοέμβριο στη δημοσιότητα.

Τον Απρίλιο και τον Μάιο, ο φωτογράφος Brian Sokol, πήρε συνέντευξη από 10 κορίτσια και γυναίκες που ζουν στους καταυλισμούς αυτούς, των οποίων τα ονόματα άλλαξαν για σκοπούς ασφαλείας.

Η 15χρονη Rahenah, ετοιμαζόταν για δείπνο στο σπίτι της. Στρατιώτες από το Μιανμάρ φτάνουν και βάζουν φωτιά στο σπίτι της.

“Τρέξαμε από την πίσω πόρτα. Ο αδελφός μου πέθανε στην πυρκαγιά. Κάποιοι κατάφεραν να γλιτώσουν κάποιοι όχι. Τα κορίτσια δεν τα κατάφεραν. Μας έδεσαν σε ένα δέντρο. Μας έδεσαν το στόμα μας και μας βίασαν. Κάποια κορίτσια έχασαν τις αισθήσεις τους. Ένα από αυτά και εγώ. Αιμορραγούσα”, δήλωσε με δάκρυα στα μάτια. Σήμερα εγκυμονεί.

Η Maryam μόλις στα 16 της είναι σήμερα έγκυος.

“Οι στρατιώτες μας πήραν σε άλλο κτίριο μαζί με άλλα δύο κορίτσια. Με βίασαν τρεις στρατιώτες. Το άλλο κορίτσι το σκότωσαν. Δεν ξέρω αν είμαι τυχερή ή όχι. Ανησυχώ που θα γίνω μητέρα. Δεν έχω δική μου μητέρα. Την σκότωσαν και αυτήν”, ανέφερε.

 

 

Πηγή: AlphaNews.live