Ενώπιον του Κογκρέσου ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ (ΒΙΝΤΕΟ)

capture 8 ΜΑΡΚ ΖΟΥΚΕΡΜΠΕΡΓΚ

Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook Mark Zuckerberg μαρτυρεί ενώπιον του Κογκρέσου σε κοινή ακρόαση της Επιτροπής Δικαστικής Επιτροπής της Γερουσίας και της επιτροπής εμπορίου, επιστημών και μεταφορών της Γερουσίας μετά το πρόσφατο σκάνδαλο σχετικά με τη χρήση των δεδομένων της από την Cambridge Analytica.

Πλήθος κόσμου μαζεύτηκε για να παρακολουθήσει την έκβαση της σύναξης.

Έξω από το κτίριο του Καπιτώλιου, το οποίο στεγάζει το Κογκρέσο, η online ομάδα διαμαρτυριών Avaaz δημιούργησε 100 ομοιώματα του Zuckerberg που φορούσαν μπλουζάκια με τις λέξεις ‘Fix Facebook’.

λκ

Ο Zuckerberg, ο οποίος ίδρυσε το Facebook στην αίθουσα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ το 2004, αγωνίζεται να αποδείξει ότι είναι το σωστό άτομο να συνεχίσει να οδηγεί αυτό που έχει εξελιχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου.

Το Facebook αντιμετωπίζει μια αυξανόμενη κρίση εμπιστοσύνης μεταξύ των χρηστών, των διαφημιζόμενων, των εργαζομένων και των επενδυτών, αφού αναγνώρισε ότι έως και σε 87 εκατομμύρια ανθρώπους, κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες, είχαν κλαπεί οι προσωπικές τους πληροφορίες από την ιστοσελίδα της Cambridge Analytica, μια πολιτική συμβουλευτική που κατέγραψε την προεκλογική εκστρατεία του Προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump στους πελάτες της.

 

Πηγή