Επιχείρηση σε Παναμά και Κόστα Ρίκα για δίκτυο σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Δέκα παιδιά σώθηκαν από το δίκτυο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων - Ποια ποινή αντιμετωπίζουν οι κατηγορούμενοι εάν καταδικαστούν

imagew 2 3 ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ, ΠΑΝΑΜΑΣ, σεξουαλική κακοποίηση

Δέκα παιδιά που βρίσκονταν στα χέρια φερόμενου δικτύου σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων σώθηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης της αστυνομίας, η οποία οδήγησε στη σύλληψη τριών προσώπων, στον Παναμά και στην Κόστα Ρίκα, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη η εισαγγελία του Παναμά.

“Τα θύματα είναι (ηλικίας) μεταξύ 4 και 16 ετών και τα πρόσωπα που συνδέονται (σ.σ. με την υπόθεση) είναι στενοί συγγενείς” των ανηλίκων, διευκρίνισε ο γενικός εισαγγελέας του Παναμά, ο Εμέλδο Μάρκες.

Τα τρία πρόσωπα που τέθηκαν υπό κράτηση “βοηθούσαν” να στέλνονται παιδιά από την πόλη Μπάρου, 525 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης του Παναμά, στα σύνορα με την Κόστα Ρίκα, όπου υφίσταντο σεξουαλική κακοποίηση, σύμφωνα με τον κ. Μάρκες.

Με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε, η εισαγγελία διευκρίνισε πως σώθηκαν δέκα ανήλικοι. Επιχείρηση της αστυνομίας που διεξήχθη από τις παναμέζικες αρχές στην Μπάρου είχε αποτέλεσμα να εξαρθρωθεί το δίκτυο.

Οι αρχές στην Κόστα Ρίκα ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν έναν ημεδαπό και δύο πολίτες Παναμά στη Σαν Χόρχε και στη Λαουρέλ, δυο πόλεις στα σύνορα. Οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση αυτή αντιμετωπίζουν εάν καταδικαστούν ποινές 20 ως 30 ετών κάθειρξης.