Επιβεβαίωσε τη συνάντηση κορυφής με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, ο Ντόναλντ Τραμπ

skynews north korea white house 4325944 1 Βόρειος Κορέα, ΗΠΑ, ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ, ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ, Ντόναλντ Τραμπ

Την διεξαγωγή της συνάντησης κορυφής, με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, επιβεβαίωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, μετά από συνάντηση που είχε με ανώτερο αξιωματούχο της Βόρειας Κορέας, ο οποίος βρέθηκε στο οβάλ γραφείο για να του παραδώσει γράμμα από τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο Κιμ Γιονγκ Χολ συναντήθηκε με τον διευθυντή προσωπικού Τζον Κέλλι και εισήλθε στο κτιριο, για να συναντήσει τον Αμερικανό Πρόεδρο και να του παραδώσει τον φάκελο με το άγνωστο, μέχρι στιγμής, μήνυμα. Λίγο αργότερα, η διεξαγωγή της συνάντησης κορυφής επιβεβαιώθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι η συνάντηση είχε οριστεί να γίνει στην Σιγκαπούρη, στις 12 Ιουνίου, ωστόσο πρώτος ο Κιμ Γιονγκ Ουν απείλησε για ματαίωσή της, μετά από ασκήσεις που διεξήγαγε η Αμερική με την Νότιο Κορέα, ενώ ακολούθως ο Τραμπ ακύρωσε τη συνάντηση, μια ακύρωση την οποία δεν επιβεβαίωνε, με τη συνάντηση να μένει στον αέρα.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο είπε την Πέμπτη ότι νίωθει ότι οι διαπραγματεύσεις κινούνται “στη σωστή κατεύθυνση”.

Περισσότερα σε λίγο…

 

Πηγή