Ερντογάν: Τηλεφώνησε στον Πούτιν και συμφώνησαν οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας να γίνουν στην Κωνσταντινούπολη

Ο τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε την ανάγκη να επιτευχθεί η κατάπαυση του πυρός και να βελτιωθεί η ανθρωπιστική κατάσταση στην περιοχή

cf80cebfcf85cf84ceb9cebd ceb5cf81cebdcf84cebfceb3ceb1cebd 735x413 1 Βλάντιμιρ Πούτιν, κόσμος, ΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Κατά τη διάρκεια της συνoμιλίας, ο Ερντογάν και ο Πούτιν συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί η επόμενη συνάντηση των διαπραγματευτικών ομάδων της Ρωσίας και της Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν η κατάσταση στην Ουκρανία και οι διαδικασίες διαπραγμάτευσης στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας. Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας, ο Ερντογάν υπογράμμισε την ανάγκη να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός και ειρήνη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας το συντομότερο δυνατό και να βελτιωθεί η ανθρωπιστική κατάσταση στην περιοχή. Τόνισε δε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να συνεισφέρει με κάθε δυνατό τρόπο στη διαδικασία αυτή.

Όπως δήλωσε ο Ρώσος αντιπρόεδρος Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, ο οποίος ηγείται της ρωσικής αντιπροσωπείας που διαπραγματεύεται με την ουκρανική πλευρά: “Σήμερα, στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με την ουκρανική πλευρά μέσω τηλεδιάσκεψης, αποφασίστηκε να διεξαχθεί ο επόμενος γύρος πρόσωπο με πρόσωπο στις 28 – 30 Μαρτίου“.

Εξάλλου, από το Κίεβο ο Νταβίντ Αραχαμίγια, εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Κιέβου στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ανακοίνωσε στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι οι αντιπροσωπείες Ουκρανίας και Ρωσίας θα συναντηθούν πρόσωπο με πρόσωπο στην Τουρκία στις 28-30 Μαρτίου.

via: Newsbeast