Έσπασε κατεστημένο δεκαετιών: Φιναλίστ για «Μις Αγγλία» διαγωνίζεται για πρώτη φορά χωρίς μακιγιάζ

Η Ραούφ θα διαγωνιστεί για τον τίτλο της Μις Αγγλία τον Οκτώβριο

kalisteia3 79 FOCUS, Διαγωνισμός Ομορφιάς, καλλιστεία, Μακιγιάζ, ΜΙΣ ΑΓΓΛΙΑ, ΠΡΟΤΥΠΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

Ο λόγος για την Μελίσα Ραούφ από το Λονδίνο, η οποία δήλωσε πως θέλει να προωθήσει την εσωτερική ομορφιά, αμφισβητώντας παράλληλα τα πρότυπα ομορφιάς που διαιωνίζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μετά την εμφάνιση χωρίς μακιγιάζ στον ημιτελικό της Δευτέρας, η Ραούφ θα διαγωνιστεί τώρα με άλλες 40 συμπατριώτισσές της για τον τίτλο της Μις Αγγλία στον διαγωνισμό που θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο.

Οι διοργανωτές σημειώνουν ότι η επιλογή συμμετοχής χωρίς μακιγιάζ υπήρχε ήδη, όμως είναι η πρώτη φορά που κάποιος επιλέγει να το κάνει.

Η Ραούφ, η οποία αναμένεται και στον τελικό να μη βάλει μακιγιάζ, περιέγραψε την εμπειρία «τρομακτική αλλά εκπληκτική».

kalisteia2 FOCUS, Διαγωνισμός Ομορφιάς, καλλιστεία, Μακιγιάζ, ΜΙΣ ΑΓΓΛΙΑ, ΠΡΟΤΥΠΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

Η 20χρονη έσπασε έναν «θεσμό» που κρατούσε σχεδόν έναν αιώνα

«Σημαίνει πολλά για μένα καθώς αισθάνομαι ότι πολλά κορίτσια διαφορετικών ηλικιών φορούν μακιγιάζ επειδή νιώθουν πίεση να το κάνουν. Αν κάποιος είναι χαρούμενος με το δέρμα του, δεν θα πρέπει να αναγκάζεται να το καλύψει με μακιγιαζ. Οι ατέλειες μας κάνουν αυτό που είμαστε και αυτό είναι που κάνει κάθε άτομο μοναδικό. Νομίζω ότι οι άνθρωποι πρέπει να αγαπούν και να αγκαλιάζουν τα ψεγάδια τους, καθώς η πραγματική ομορφιά βρίσκεται μέσα στην απλότητα», είπε η 20χρονη.

Όπως προσθέτει η ίδια, «ποτέ δεν ένιωθε άνετα» με το δέρμα της, γι’ αυτό και άρχισε να φορά μακιγιάζ από μικρή. «Πρόσφατα αποδέχτηκα ότι είμαι όμορφη με το δέρμα μου και γι’ αυτό αποφάσισα να διαγωνιστώ χωρίς μακιγιάζ», πρόσθεσε.

kalisteia FOCUS, Διαγωνισμός Ομορφιάς, καλλιστεία, Μακιγιάζ, ΜΙΣ ΑΓΓΛΙΑ, ΠΡΟΤΥΠΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

Η Ραούφ θα διαγωνιστεί για τον τίτλο της Μις Αγγλία τον ΟκτώβριοCNNi

Η Ραούφ λαμβάνει μεγάλη στήριξη από νεαρές της ηλικίας της καθώς λένε ότι με την κίνησή αυτή, τις βοηθά να νιώθουν πιο σίγουρες για τον εαυτό τους.

«Θέλω να κάνω όλα τα κορίτσια να αισθάνονται καλά. Θέλω να αφαιρέσω όλα τα πρότυπα ομορφιάς. Νιώθω ότι όλα τα κορίτσια είναι όμορφα με τον δικό τους τρόπο. Το κάνω αυτό για όλα τα κορίτσια» τόνισε.