Euro 2020: Αγγλία – Ιταλία στον τελικό του «Γουέμπλεϊ» – Τί λέει η προϊστορία (BINTEO)

Το πάρτι των Άγγλων για την πρόκριση και οι αντιδράσεις για το καθοριστικό πέναλτι

Screenshot 2021 07 08 090836 Euro 2020, Αγγλία, Ιταλία

Η Αγγλία από το βράδυ της Τετάρτης ζει ένα όνειρο. Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ και τα… λιοντάρια του μετά τη νίκη με 2-1 επί της Δανίας στα ημιτελικά του Euro 2020 αύξησαν αισθητά τις πιθανότητες το σύνθημα «το ποδόσφαιρο έρχεται σπίτι» να γίνει πραγματικότητα.

Αν και ο τελικός θα διεξαχθεί στο… σπίτι της Εθνικής ομάδας της Αγγλίας, το «Γουέμπλεϊ», οι Ιταλοί δείχνουν διατεθειμένοι να το «φέρουν στη Ρώμη». Άλλωστε όταν νίκησαν την Ισπανία με 4-2 στα πέναλτι και έκλεισαν θέση για τον τελικό της Κυριακής  παράφρασαν το σύνθημα των Αγγλων «it’s coming home» σε «it’s coming to Rome».

Η προϊστορία είναι με το μέρος της Σκουάντρα Ατζούρα. Αυτή θα είναι η τρίτη… συνάντηση των δύο ομάδων σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, με τους «ατζούρι» να είναι αήττητοι στα δύο προηγούμενα ματς τους.

Πρώτη φορά είχαν κοντραριστεί το 1980, με τους Ιταλούς να επικρατούν 1-0 για τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων χάρη σε γκολ του Ταρντέλι. Εντέλει, είχαν τερματίσει 2οι και είχαν πάρει το εισιτήριο για τον μικρό τελικό, με τους Άγγλους από την άλλη να μένουν τρίτοι στο γκρουπ.

Πέρασαν 32 χρόνια για να συναντηθούν ξανά, με το Euro του 2012 να φέρνει αντιμέτωπους Άγγλους και Ιταλούς στα προημιτελικά. Σκορ δεν υπήρξε σε 120 λεπτά, με το ματς να οδηγείται στα πέναλτι και την «σκουάντρα ατζούρα» να επικρατεί 4-2, στην πορεία της για τον -χαμένο- τελικό με τους Ισπανούς.

Μέχρι όμως την Κυριακή η Αγγλία θα θυμίζει μεθυσμένη πολιτεία. Με το σφύριγμα της λήξης του αγώνα με τη Δανία και την πρόκρισή σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης μετά από 55 χρόνια και συγκεκριμένα μετά τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1966, όπου κατέκτησε τον μοναδικό μεγάλο της τίτλο, από το Λονδίνο, ως το Μπέρμιγχαμ και το Νότιγχαμ οι οπαδοί των «Τριών Λιονταριών» πανηγύρισαν έξαλλα την επιτυχία της εθνικής τους ομάδας.

https://twitter.com/ITVCentral/status/1412884283530829824