Φινλανδοί στρατιώτες ανακάλυψαν… «μυστικές ρωσικές στρατιωτικές βάσεις»

181103 FinlandIsland Σουηδία, Φινλανδία

Τι τρέχει με το νησάκι Sakkiluoto;

Φινλανδοί κομάντος ανακάλυψαν μυστικές στρατιωτικές βάσεις των Ρώσων σε μικρό νησί, στο αρχιπέλαγος που η Φινλανδία και η Σουηδία «μοιράζονται». Οι στρατιωτικές βάσεις αποκαλύφθηκαν μετά από πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών, οι οποίες έκαναν λόγο για «σήματα» που εκπέμπονται στη Μόσχα από «κρυφή» περιοχή στη Σκανδιναβία.

Ο φινλανδικός στρατός οργάνωσε ολόκληρη στρατιωτική επιχείρηση, καθώς ομάδα κομάντο, με δύο φουσκωτά, εισέβαλε στο νησί και αφού απέκλεισε την περιοχή σε μεγάλη ακτίνα, προχώρησε σε εκτενή έλεγχο από άκρη σε άκρη των εγκαταστάσεων.

Το νησί Sakkiluoto, στο οποίο υπάρχουν 17 σημεία με κτίρια και εγκαταστάσεις, φέρεται να ανήκει σε έναν μυστηριώδη άγνωστο Ρώσο μεγιστάνα, ονόματι Πάβελ Μελνίκοφ. Τα μόνα στοιχεία που διέρρευσαν για τον Ρώσο «επιχειρηματία», είναι η ηλικία του, 54 ετών και η πόλη που φέρεται να έχει τη βάση του, η Αγία Πετρούπολη. Οι δραστηριότητές του, το παρελθόν του, η διαδρομή του, το πώς βρέθηκε να είναι ιδιοκτήτης του νησιού, αποτελούν ένα μεγάλο μυστήριο.

181103 FinlandIsland 1 Σουηδία, Φινλανδία

181103 FinlandIsland 2 Σουηδία, Φινλανδία

Δείτε και το video που ανέβασε η εφημερίδα Independent

Πηγή