Η Αίγυπτος θα βοηθήσει στην απομάκρυνση περίπου 7.000 ξένων υπηκόων από Γάζα

Η Αίγυπτος θα βοηθήσει στην απομάκρυνση «περίπου 7.000» αλλοδαπών και διπλών υπηκόων από την κατεστραμμένη από τον πόλεμο Λωρίδα της Γάζας

338FE570 FBC5 4B62 ABF5 4AA4A573F9DC

Η Αίγυπτος θα βοηθήσει στην απομάκρυνση «περίπου 7.000» αλλοδαπών και διπλών υπηκόων από την κατεστραμμένη από τον πόλεμο Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε το Υπουργείο Εξωτερικών, με αξιωματούχους να λένε ότι περίπου 400 άτομα αναμένεται να περάσουν την Πέμπτη.

Για πρώτη φορά μετά από εβδομάδες φονικών συγκρούσεων μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων μαχητών, το συνοριακό πέρασμα της Ράφα άνοιξε την Τετάρτη για να αφήσει τους ανθρώπους να βγουν από τη Γάζα.

Σε συνάντηση με ξένους διπλωμάτες, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Ισμαήλ Χαϊράτ είπε ότι η Αίγυπτος προετοιμάζεται «να διευκολύνει την υποδοχή και την εκκένωση ξένων πολιτών από τη Γάζα μέσω του περάσματος της Ράφα», ανέφερε ανακοίνωση του Υπουργείου.

«Τετρακόσια άτομα που έχουν ξένα διαβατήρια αναμένεται να περάσουν σήμερα καθώς και 60 τραυματίες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Αιγύπτιος αξιωματούχος στη διάβαση, υποδεικνύοντας ότι οι αριθμοί ενδέχεται να κυμαίνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Από την παλαιστινιακή πλευρά, ο Χισάμ Αντουάν, διευθυντής του περάσματος της Ράφα στη Γάζα είπε ότι περίπου 100 τραυματίες και 400 αλλοδαποί, περιλαμβανομένων πολιτών των ΗΠΑ, αναμένεται να περάσουν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ο Αιγύπτιος αξιωματούχος είπε ότι συνολικά 361 αλλοδαποί εισήλθαν στην Αίγυπτο την Τετάρτη, αυξάνοντας ελαφρά τον αριθμό των 335 που είχε δοθεί μια ημέρα νωρίτερα.

Οι αξιωματούχοι είχαν αρχικά δηλώσει ότι 76 τραυματίες Παλαιστίνιοι απομακρύνθηκαν, αλλά ο αξιωματούχος εξήγησε ότι ο αριθμός περιλαμβάνει 46 ασθενείς και 30 άτομα που τους συνόδευαν.

Μεταξύ των ξένων που πέρασαν την Τετάρτη ήταν 31 Αυστριακοί, τέσσερις Ιταλοί, πέντε Γάλλοι υπήκοοι και ορισμένοι Γερμανοί, δήλωσαν οι κυβερνήσεις τους.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ είπε ότι Αμερικανοί πολίτες πέρασαν επίσης από τη Γάζα, αλλά αρνήθηκε να δώσει αριθμό.

Πηγή: ΚΥΠΕ