Η Facebook κηρύσσει πόλεμο στην Apple

H Facebook κατηγόρησε την ανταγωνίστρια Apple πως επιδίδεται σε πρακτικές που παραβιάζουν τον ανταγωνισμό

ea36714697964c93bbfd757f460fd9d8

H Facebook κατηγόρησε την ανταγωνίστρια Apple πως επιδίδεται σε πρακτικές που παραβιάζουν τον ανταγωνισμό, ρίχνοντας νέα βολή στην ανταλλαγή πυρών που βρίσκεται σε εξέλιξη τον τελευταίο μήνα ανάμεσα στους δύο τεχνολογικούς κολοσσούς με αντικείμενο τις αλλαγές στις ρυθμίσεις περί ιδιωτικότητας που σχεδιάζει η Apple στο iOS14.

“Η Apple παραβιάζει τον ανταγωνισμό χρησιμοποιώντας το App Store για να ενισχύσει τα καθαρά της κέρδη σε βάρος των δημιουργών και των μικρών επιχειρήσεων. Τελεία.”, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο αντιπρόεδρος της Facebook για τις Διαφημίσεις και τα Προϊόντα Επιχειρήσεων Dan Levy.

H μεγαλύτερη εταιρεία social media κατηγορεί την Apple για το σχέδιό της το οποίο θα περιορίσει την ικανότητα των εφαρμογών να συγκεντρώνουν στοιχεία από τα κινητά τηλέφωνα των χρηστών τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για στοχευμένη διαφήμιση.

Η Apple σχεδιάζει να εξαιρέσει τη δική της προσωποποιημένη διαφημιστική πλατφόρμα από τη νέα απαίτηση που επιβάλει η κατασκευάστρια του iPhone σε άλλες εταιρείες. Η εταιρεία διευκρίνισε τον Ιούνιο ότι θα πετάγεται ένα παραθυράκι το οποίο θα ζητά από τους χρήστες του iOS την άδεια να παρακολουθούνται οι κινήσεις τους μεταξύ εφαρμογών και ιστοσελίδων που ανήκουν σε άλλες εταιρείες, κάτι το οποίο οι εταιρείες ψηφιακών διαφημίσεων αναμένουν ότι οι περισσότεροι θα αρνούνται.

Πηγή: capital.gr