Η Greenpeace “βομβάρδισε” με drone πυρηνικό αντιδραστήρα (ΒΙΝΤΕΟ)

7805226 8b2f9fc6 7ea8 11e8 b5e3 8a722cd694b7 1 DRONE, GREENPEACE, Γαλλία

Μια ομάδα ακτιβιστών της Greenpeace προσπάθησε να αποδείξει πόσο ευάλωτα είναι τα πυρηνικά εργοστάσια οδηγώντας ένα μη επανδρωμένο όχημα (drone) κατευθείαν σε κτίριο των εγκαταστάσεων.

Το επιχείρημα τους, το οποίο κατέγραψαν σε βίντεο, ήταν ότι οι αρχές είναι αδύνατον να εμποδίσουν την οποιαδήποτε επίθεση από αέρος. Όπως αναφέρουν, μέσω της πράξης τους δείχνουν “πόσο ευάλωτα είναι οι Γαλλικές εγκαταστάσεις” οι οποίες σχεδιάστηκαν τη δεκαετία του 70′ και δεν διαθέτουν εξοπλισμό που να αποτρέπει εξωτερικές επιθέσεις. 

Για να το αποδείξουν, “πέταξαν” ένα drone το οποίο μετέφερε ένα ομοίωμα του Superman πάνω από τις εγκαταστάσεις στο Bugey, το οποίο βρίσκεται κοντά στα ελβετικά σύνορα. Το drone συγκρούστηκε εσκεμμένα πάνω σε ένα από τα κτίρια των εγκαταστάσεων, με ένα δεύτερο να το ακολουθεί και να καταγράφει σε βίντεο τον “βομβαρδισμό”.

Η εταιρεία που διαχειρίζεται τις εγκαταστάσεις δήλωσε πως δύο μη επανδρωμένα οχήματα πέταξαν πάνω από τις εγκαταστάσεις, και το ένα ανακόπηκε. “Η παρουσία αυτών των drone δεν είχε κάποια επίδραση πάνω στην ασφάλεια των εγκαταστάσεων”, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας και ανέφερε πως θα κινηθούν νομικά κατά της Greenpeace. 

Σημειώνεται ότι η Γαλλία παράγει το 75% του ηλεκτρισμού με τη βοήθεια πυρηνικών αντιδραστήρων. Το Γαλλικό Κοινοβούλιο διερευνά υποθέσεις παραβίασης ασφάλειας στις εγκαταστάσεις μετά από μία αναφορά της Greenpeace το 2017. 

Οι ακτιβιστές στο παρελθόν είχαν επιχειρήσει να παραβιάσουν την ασφάλεια των εγκαταστάσεων ρίχνοντας βεγγαλικά. 
 

 

Πηγή: AlphaNews.live