Η Μόσχα κατηγορεί την Google για «πλαστογραφίες» σχετικά με την Ουκρανία

Η ρωσική ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών ανακοίνωσε σήμερα ότι απαγορεύει στην Google να διαφημίζεται στη Ρωσία

13849f55a2af7165b772f38a6e5bd294

Η ρωσική ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών ανακοίνωσε σήμερα ότι απαγορεύει στην Google να διαφημίζεται στη Ρωσία, κατηγορώντας την πλατφόρμα YouTube ότι διαδίδει ψευδείς πληροφορίες για τις ρωσικές δυνάμεις που επιχειρούν στην Ουκρανία.

Η Μόσχα ξεκίνησε μια ολομέτωπη επιχείρηση προκειμένου να καταπνίξει τη μετάδοση πληροφοριών που δεν ανταποκρίνονται στην επίσημη γραμμή.

“Το YouTube έχει γίνει μια πλατφόρμα για τη μετάδοση πλαστογραφιών σχετικά με την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στο έδαφος της Ουκρανίας, δυσφημώντας τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις”, αναφέρει η Roskomnadzor, που κατηγορεί επίσης τον ιστότοπο ότι δημοσιεύει περιεχόμενα Ουκρανών “εξτρεμιστών”.

Το κατηγορεί ακόμη ότι λογοκρίνει τα ρωσικά κρατικά ΜΜΕ, τα κανάλια των οποίων στο You Tube έχουν κλείσει.

Κατά συνέπεια, η Google δεν θα έχει πλέον το δικαίωμα να μεταδίδει διαφημίσεις της Google LLC” και των πλατφορμών της στη Ρωσία.

Εξάλλου, οι ρωσικές μηχανές αναζήτησης θα πρέπει να δηλώσουν πως η Google και οι θυγατρικές της παραβιάζουν τη ρωσική νομοθεσία, όταν μια αναζήτηση πραγματοποιείται στο όνομά τους.

Τα μέτρα αυτά είναι πολύ λιγότερο βαριά από εκείνα που έθεσαν στο στόχαστρο άλλους κολοσσούς του διαδικτύου για παρόμοιες κατηγορίες. Το Facebook, το Twitter ή το Instagram έχουν ως εκ τούτου αποκλειστεί στη Ρωσία.

Εξάλλου, η μετάδοση πληροφοριών που δυσφημούν τον ρωσικό στρατό υπόκειται σε ποινή η οποία μπορεί να φθάσει μέχρι τα 15 χρόνια κάθειρξη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ