Η Β. Κορέα απειλεί να “αντισταθμίσει” τις ΗΠΑ αν κάνει στρατιωτικές ασκήσεις

boreios korea Βόρειος Κορέα, ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ, ΝΟΤΙΟΣ ΚΟΡΕΑ

Η Βόρεια Κορέα απείλησε το Σάββατο να «αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ» εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες διεξάγουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τη Νότια Κορέα, λέγοντας ότι οι ασκήσεις θα έβλαπταν τις προσπάθειες συμφιλίωσης στη χερσόνησο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να αρχίσουν από κοινού ασκήσεις με τη Νότιο Κορέα στις αρχές Απριλίου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

“Εάν οι ΗΠΑ τελικά διεξάγουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις διατηρώντας παράλληλα κυρώσεις στη ΛΔΚ, η ΛΔΚ θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ με τον δικό της τρόπο αντίδρασης και οι ΗΠΑ θα αναλάβουν όλες τις ευθύνες για τις επακόλουθες συνέπειες”, μετέδοσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA της Βόρειας Κορέας.

Η ΛΔΚ είναι το ακρωνύμιο του επίσημου ονόματος της χώρας, της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας.

Στις 23 Φεβρουαρίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν ότι επιβάλλουν το μεγαλύτερο πακέτο κυρώσεων για να πιέσουν τη Βόρεια Κορέα να εγκαταλείψει τα πυρηνικά και τα πυραυλικά της προγράμματα. Ο Πρόεδρος Donald Trump προειδοποίησε για μια «δεύτερη φάση» που θα μπορούσε να είναι «πολύ, πολύ ατυχής για τον κόσμο» εάν τα βήματα δεν λειτουργούσαν.

Το ΚΚΝΑ κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι προσπάθησε να “φέρει σκοτεινά σύννεφα ενός πολέμου πάνω από την Κορεατική χερσόνησο.”

“Οι Η.Π.Α. είναι κολυμβητές ενάντια στην τάση για την καταστροφή στην κορεατική χερσόνησο”, δήλωσε η Κ.Κ.Κ.Α.

Η Νότια Κορέα σχεδιάζει να στείλει ειδικό απεσταλμένο στη Βόρειο Κορέα ανταποκρινόμενη σε πρόσκληση του αρχηγού Kim Jong Un, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Νότιας Κορέας Moon Jae-in.

 

Πηγή