Η Βόρεια Κορέα απέστειλε πάνω από 300 μπαλόνια με σκουπίδια στη Σεούλ

Η Βόρεια Κορέα απέστειλε νέα παρτίδα με εκατοντάδες μπαλόνια με σκουπίδια

Screenshot 4 19 ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ, Σεούλ

Η Βόρεια Κορέα απέστειλε νέα παρτίδα με εκατοντάδες μπαλόνια με σκουπίδια νότια των συνόρων της, ανακοίνωσαν σήμερα οι ένοπλες δυνάμεις της Σεούλ, σε μια πράξη που ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας κατήγγειλε ως «ποταπή και παράλογη πρόκληση».

Η Πιονγιάνγκ απέστειλε περίπου 350 μπαλόνια γεμάτα με σκουπίδια στη διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο των νοτιοκορεατικών ενόπλων δυνάμεων, ιδίως στην επαρχία Γιεονγκί, στο βόρειο τμήμα της Νότιας Κορέας, και στην πρωτεύουσα Σεούλ. Οι σακκούλες που ήταν δεμένες στα μπαλόνια περιείχαν «κυρίως απορρίμματα χαρτιού», διευκρίνισε ο νοτιοκορεατικός στρατός, προσθέτοντας ότι δεν συνιστούν κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια.

«Ο νοτιοκορεατικός στρατός προτίθεται να διεξαγάγει αμέσως τον δικό του ψυχολογικό πόλεμο», πρόσθεσε το γενικό επιτελείο στην ανακοίνωσή του. Ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος Γιουν Σουκ Γέολ καταδίκασε την πρόσφατη αποστολή μπαλονιών, χαρακτηρίζοντάς την “ποταπή και παράλογη πρόκληση” σε ομιλία του με αφορμή την επέτειο από την έναρξη του Πολέμου της Κορέας.

Κατήγγειλε επίσης την συμφωνία ανάμεσα στη Βόρεια Κορέα και τη Ρωσία, που υπεγράφη από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την επίσκεψή του στην Πιονγκγιάνγκ την περασμένη εβδομάδα, δηλώνοντας ότι συνιστά «κατάφωρη παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

«Οι ένοπλες δυνάμεις μας θα είναι σε πλήρη ετοιμότητα για να διασφαλίσουν ότι η Βόρεια Κορέα δεν θα τολμήσει να προκαλέσει την Νότια Κορέα, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, και θα απαντήσουν με συντριπτικό και αποφασιστικό τρόπο σε οποιαδήποτε πρόκληση από την πλευρά της Βόρειας», πρόσθεσε ο Γιουν. Η Πιονγκγιάνγκ έχει ήδη αποστείλει πάνω από χίλια μπαλόνια που μεταφέρουν σκουπίδια στη Νότια Κορέα, σε αντίποινα, όπως δηλώνει, σε αποστολές μπαλονιών που μεταφέρουν προπαγανδιστικό υλικό από Νοτιοκορεάτες ακτιβιστές.

Σε απάντηση, η Σεούλ ανέστειλε τελείως την ισχύ στρατιωτικής συμφωνίας που αποσκοπούσε στη μείωση των εντάσεων και χρησιμοποίησε ξανά ορισμένες φορές τα μεγάφωνα κατά μήκος των συνόρων των δύο χωρών για την εκπομπή προπαγανδιστικού υλικού.

Η αδελφή του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν και βασική εκπρόσωπος της βορειοκορεατικής κυβέρνησης, η Κιμ Γιο Γιονγκ, προειδοποίησε τη Νότια Κορέα στις αρχές του μήνα ότι, αν συνεχιστούν οι ρίψεις φυλλαδίων και οι μεταδόσεις από μεγάφωνα, η Σεούλ «θα ζήσει αναμφίβολα τη νέα αντεπίθεση της Βόρειας Κορέας».

Πηγή: protothema.gr