Ιαπωνία: Επιβάτες roller coaster έμειναν κρεμασμένοι ανάποδα για 45 λεπτά

«Ένας αισθητήρας ενεργοποιήθηκε και το σύστημα σταμάτησε»

Screenshot 2 8 roller coaster, Ιαπωνία

Τριάντα δύο επιβάτες roller coaster στο θεματικό πάρκο Universal Studios στην Ιαπωνία έμειναν για 45 ολόκληρα λεπτά κρεμασμένοι ανάποδα σε ύψος 45 μέτρων, λόγω βλάβης.

Τα πλάνα που μας έρχονται από τα τρομακτικά λεπτά της διαδρομής σοκάρουν. Το θεματικό πάρκο δήλωσε ότι το τρενάκι έκανε στάση έκτακτης ανάγκης καθώς οι επιβάτες έφτασαν στο μέγιστο ύψος της διαδρομής λίγο πριν από τις 11 το πρωί σήμερα. Οπότε η μόνη επιλογή ήταν να προβούν σε εκκένωση.

«Ένας αισθητήρας ενεργοποιήθηκε και το σύστημα σταμάτησε»

Η Universal Studios Japan επιβεβαίωσε έκτοτε ότι όλοι οι επιβάτες διασώθηκαν επιτυχώς από τους εργαζόμενους, αναφέρει η εφημερίδα Asahi. Συνολικά, η διαδικασία εκκένωσης διήρκεσε περίπου 45 λεπτά. Ευτυχώς, κανείς δεν τραυματίστηκε από το περιστατικό.

Το θεματικό πάρκο δήλωσε στην εφημερίδα Nikkei: «Ένας αισθητήρας που ανιχνεύει ανωμαλίες ενεργοποιήθηκε και το σύστημα σταμάτησε». Οι μηχανικοί έσπευσαν στο σημείο και πραγματοποίησαν δοκιμές στο τρενάκι για μιάμιση ώρα πριν εγκρίνουν να συνεχίσει το τρενάκι να αφήνει τον κόσμο να ανεβαίνει.

Το τρενάκι με όνομα Flying Dinosaur, το οποίο είναι εμπνευσμένο από το Jurassic Park δημιουργήθηκε το 2016. Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται στο επίκεντρο αντίστοιχων περιστατικών στο πάρκο.

Τον Μάιο του 2018, 64 επιβάτες βρέθηκαν σε παρόμοια κατάσταση και έμειναν κρεμασμένοι για δύο ώρες, ενώ βρίσκονταν σε ύψος δεκάδων μέτρων. Το λούνα παρκ επιβεβαίωσε ότι δύο βαγόνια είχαν ξαφνικά ακινητοποιηθεί στη μέση της διαδρομής.

Το εν λόγω θεματικό πάρκο συγκεντρώνει πάνω από δέκα εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο και είναι ένα από τα τέσσερα θέρετρα της Universal Studios στον κόσμο.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: in.gr