ΗΠΑ: Δολοφονούσε, βασάνιζε και ωθούσε νεαρές γυναίκες στην πορνεία – Ένα τατουάζ ξεσκέπασε τα εγκλήματά του

Καταδικάστηκε σε 10 φορές ισόβια

viasmos 1 ΗΠΑ

Ένας άνδρας – τέρας θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής του πίσω από τα κάγκελα επειδή εξανάγκασε πολλές γυναίκες σε πορνεία, τις απειλούσε, τις βασάνιζε, πριν ξυλοκοπήσει θανάσιμα μια από αυτές και διαμελίσει το σώμα της.

Ο εισαγγελέας των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσε ότι: «Μια μακρά ποινή φυλάκισης δεν μπορεί να αναιρέσει την ακραία και διαρκή βλάβη που προκάλεσε στα θύματά του, αλλά η φυλάκιση θα αποτρέψει αυτόν τον δολοφόνο που σαφώς δεν σέβεται την ανθρώπινη ζωή από το να σκοτώσει άλλους».

Καταδικάστηκε σε 10 φορές ισόβια

Το γραφείο του εισαγγελέα των ΗΠΑ στην Ανατολική Περιφέρεια της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε στις 5 Απριλίου ότι δικαστής καταδίκασε τον Somorie Moses, σε 10 φορές ισόβια κάθειρξη για την εμπορία οκτώ γυναικών στην πορνεία και για τη δολοφονία ενός από τα θύματά του, της Leondra Foster. Ο Moses δήλωσε ένοχος για τα εγκλήματα αυτά τον Σεπτέμβριο του 2023, σύμφωνα με πληροφορίες από το truecrimedaily.com.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, από το 2003, ο Moses «παρέσυρε γυναίκες και κορίτσια με ψεύτικες υποσχέσεις αγάπης». Στη συνέχεια, ο Moses απειλούσε τα θύματά του, τις βίαζε, τις χτυπούσε, τις βασάνιζε και τις χειραγωγούσε ψυχολογικά, προκειμένου να βγουν στην πορνεία και να εργαστούν στο Μπρούκλιν και το Κουίνς. Ο Moses φέρεται να εισέπραττε όλα τα κέρδη των θυμάτων του, να κρατούσε τα χρήματα και να ανάγκαζε πολλές από τις γυναίκες και τα κορίτσια να κάνουν τατουάζ το μικρό του όνομα στο σώμα τους.

Τα φρικτά βασανιστήρια

Σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα, ο Moses βίασε μια γυναίκα και την πέταξε μια γυναίκα από μια ταράτσα. Ο Moses έκοψε τα χέρια και την πλάτη μιας άλλης γυναίκας χρησιμοποιώντας ξυράφι. Τη χτύπησε επίσης με μια ζώνη προτού περιλούσει τις πληγές με χυμό λεμονιού, προκαλώντας σοβαρές ουλές, σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα.

Ένα άλλο θύμα, φέρεται να μην έδωσε στον Moses τα χρήματα που απαιτούσε, οπότε ο κατηγορούμενος την χτύπησε με ένα καλώδιο προέκτασης. Ως αποτέλεσμα, η γυναίκα υπέφερε από πολλαπλά ανοιχτά, αιμορραγικά κοψίματα.

Όταν μία άλλη γυναίκα του είπε ότι δεν ήθελε να βγει στην πορνεία ο κατηγορούμενος απείλησε να σκοτώσει την ίδια και το παιδί της, βάζοντας μια καραμπίνα στο στόμα της.

Η άγρια δολοφονία

Ο Moses ξυλοκόπησε θανάσιμα μία 32χρονη γυναίκα, το πρωί της 13ης Ιανουαρίου 2017. Η Foster υπέστη μώλωπες και εκδορές σε όλο τον κορμό της, καθώς και πέντε θλαστικά τραύματα στο κεφάλι της.

Σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα, ο Moses πιθανότατα χτύπησε απευθείας το κεφάλι της ή χτύπησε το κεφάλι της σε κάποια επιφάνεια. Η Foster φέρεται να πέθανε από το θανατηφόρο χτύπημα στο πίσω μέρος του κεφαλιού της.

Διαμέλισε το σώμα της

Το πρωί μετά τον ξυλοδαρμό της Foster, ο Moses διαμέλισε το σώμα της μέσα στο διαμέρισμά του στο Μπρούκλιν χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι και ένα πριόνι και το έκρυψε.

Αργότερα την ίδια ημέρα τον επισκέφθηκε μια ακόμη γυναίκα στο διαμέρισμα η οποία θα κατέθετε στη συνέχεια στους αξιωματούχους ότι από το εσωτερικό του διαμερίσματος έβγαινε έντονη οσμή χλωρίνης.

Αρκετές ημέρες αργότερα, ο Moses μετέφερε τον κορμό, τα πόδια και τα χέρια 32χρονης σε ένα σταθμό μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Bronx για να πετάξει τα μέρη του σώματος της. Στη συνέχεια, ο Moses φέρεται να έστειλε μήνυμα σε ένα από τα θύματά του και να της είπε ότι επέστρεφε και ότι «μόλις έκανε 110 πάνω από τη γέφυρα του Μπρούκλιν», προκειμένου να αποπροσανατολίσει τις έρευνες.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, οι ερευνητές ανακάλυψαν το κεφάλι, τα χέρια και τα πόδια της Foster στον καταψύκτη του Moses. Ένα πόδι στον καταψύκτη φέρεται να είχε τατουάζ με το μικρό όνομα του Moses, γεγονός που οδήγησε στην σύλληψή του.

Πηγή: in.gr