ΗΠΑ: Εννιάχρονη ηρωίδα έσωσε τη ζωή των γονιών της

Τί έκανε η 9χρονη και γλίτωσε την οικογένεια της από βέβαιη τραγωδία

936ae75d d101 4f52 8581 830511db3002 9χρονη, ΗΠΑ, Ηρωίδα

Μετά τους ανέμους ισχύος τυφώνα που έπληξαν τη New Enlgland στις Ηνωμένες Πολιτείες, πριν από μερικές ημέρες, μισό εκατομμύριο σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα. Πολλοί άνθρωποι στράφηκαν προς τις γεννήτριες για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, και μια τέτοια περίπτωση παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία, αν δεν υπήρχε η δράση μιας 9χρονης ηρωίδας.

Στο Brockton της Μασαχουσέτης, η Jayline Barbosa Brandao άκουσε τον πατέρα της να ουρλιάζει και είδε τη μητέρα της αναίσθητη, λιπόθυμη έπειτα από την εισπνοή μεγάλης ποσότητας μονοξειδίου του άνθρακα που προερχόταν από τη γεννήτρια.

Σύντομα, ο πατέρας της λιποθύμησε και ο ίδιος, καθώς το άοσμο αέριο συνέχιζε να γεμίζει το σπίτι. Η Jayline ανέλαβε αμέσως δράση, προσπαθώντας να χρησιμοποιήσει το τηλέφωνο του πατέρα της για να καλέσει βοήθεια – αλλά ήταν κλειδωμένο.

Παραμένοντας ήρεμη, είπε σε έναν δημοσιογράφο του WFXT-TV της Βοστώνης τι συνέβη στη συνέχεια. «Το ξεκλείδωσα χρησιμοποιώντας το πρόσωπο του πατέρα μου», ανέφερε.

Στη συνέχεια κάλεσε το 911 -και κάλεσε ακόμη και τους γείτονες. Οι τραυματιοφορείς έφτασαν εγκαίρως και η μητέρα της λέει πως χάρη στη γρήγορη δράση της νεαρής κόρης της, σώθηκε η ζωή της.

ethnos.gr