Ισραήλ – Χαμάς: Συγκινεί η ιστορία 17χρονης που πέρασε την ομηρεία της με τον σκύλο της (ΒΙΝΤΕΟ)

Screenshot 2 12

Όταν η Μία Λέιμπεργκ, μια 17χρονη Ισραηλινή απελευθερώθηκε, εμφανίστηκε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες κρατώντας στην αγκαλιά της αυτό που μάλλον αποτέλεσε μια τεράστια βοήθεια για εκείνη κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας της, τη μικρή σκυλίτσα της Μπέλα.

Η ιστορία της Ισραηλινής ομήρου ξεκινά από την στιγμή που πήγε μαζί με την μητέρα της επίσκεψη στο σπίτι της θείας της παρέα με τη μικρή σκυλίτσα της, στο κιμπούτς Νιρ Γιτζχάκ, όταν τις έπιασαν ομήρους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Israel Hayom, ο Μος Λέιμπεργκ, ο πατέρας της Μία, αναζητούσε εδώ και πολύ καιρό το ζώο, έπειτα από την επίθεση στο νότιο Ισραήλ, την 7η Οκτωβρίου, της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, η οποία έπιασε ομήρους περίπου 240 ανθρώπους, μεταξύ αυτών την κόρη του.

Προτού αρχίσει να ελπίζει ότι η Μία και η Μπέλα είχαν οδηγηθεί μαζί στη Λωρίδα της Γάζας και ότι η έφηβη θα είχε επομένως μαζί της μια πραγματική παρηγοριά.

Η τύχη του ζώου δεν είχε αποκαλυφθεί παρά μόνο όταν εμφανίστηκε προχθές το βράδυ στην αγκαλιά της Μίας, περιστοιχισμένη από δύο κουκουλοφόρους, μέλη των δύο παλαιστινιακών ισλαμιστικών κινημάτων, της Χαμάς από τη μία και της Ισλαμικής Τζιχάντ από την άλλη, τη στιγμή που την παρέδιδαν στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού.

Η φωτογραφία βρέθηκε στο πρωτοσέλιδο μίας από τις μεγαλύτερες ισραηλινές εφημερίδες σήμερα. Η Μπέλα, όπως φαίνεται, έμεινε με τη Μία καθόλη τη διάρκεια των 7 εβδομάδων της κράτησής της στη Λωρίδα της Γάζας.