«Καμπάνα» $30 εκ. στην Apple επειδή έψαχνε τις τσάντες των υπαλλήλων της

Ο διακανονισμός αφορά 14.683 εργαζόμενους σε 52 καταστήματα Apple της Καλιφόρνιας - Η αποζημίωση δεν αφορά την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων αλλά... την χρονοτριβή

1C1F2F6D B458 40B3 A2E7 988571D69C9B Apple

Σχεδόν 30 εκατ. δολάρια θα καταβάλει η Apple σε εργαζομένους στα καταστήματά της για την καθυστέρηση που τους προκαλούσε από τον έλεγχο στον οποίο τους υπέβαλε κατά τη διάρκεια της βάρδιας τους ή κατά την αποχώρησή τους.

Πρόκειται για μια νομική μάχη 8 χρόνων η οποία έληξε την Παρασκευή όταν οι δικηγόροι των εργαζομένων ζήτησαν από ομοσπονδιακό δικαστή να εγκρίνει τον συμβιβασμό που τους πρότεινε η εταιρεία και συνίσταται στην καταβολή αποζημίωσης συνολικού ύψους 29,9 εκατ. δολαρίων.

Οι υπάλληλοι του Apple Store είχαν καταθέσει ομαδική αγωγή το 2013, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία παραβιάζει τη νομοθεσία της Καλιφόρνια επειδή δεν τους πλήρωνε για το χρόνο που απαιτούνταν ώστε να ελεγχθούν οι τσάντες τους.

Η Apple από την πλευρά της υποστήριξε ότι οι έλεγχοι στις τσάντες ήταν απαραίτητοι για να διαπιστωθεί ότι οι εργαζόμενοι δεν είχαν κλέψει συσκευές και επιχειρηματολόγησε στο δικαστήριο ότι όποιος δεν συμφωνούσε με την πολιτική της εταιρείας είχε την επιλογή να μην φέρνει τσάντα στη δουλειά.

Η αγωγή κάλυψε μόνο τους εργαζόμενους στα 52 καταστήματα Apple της Καλιφόρνια, δηλαδή 14.683 εργαζόμενους. Ο καθένας θα λάβει 1.286 δολάρια από τον διακανονισμό, όπως ανέφεραν οι δικηγόροι τους.

Η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει τον διακανονισμό αλλά όπως ανέφερε στο δικαστήριο σταμάτησε την πραγματοποίηση αυτών των ελέγχων τον Δεκέμβριο του 2015.

Πηγή:economytoday