Καλεντερίδης: Στήνεται σκηνικό τρίτου παγκοσμίου-Ο Πούτιν έπεσε σε παγίδα

«Ας ελπίσουμε να μη μετατραπεί σε αντιπαράθεση της Δύσης με τη Ρωσία»

EF060563 4555 45F4 92F3 F7FDB80E1E3B

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο Γεωπολιτικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης, ο οποίος μίλησε για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Αρχικά ανέφερε ότι στήνεται ένα σκηνικό τρίτου παγκοσμίου πολέμου. «Ας ελπίσουμε να μη μετατραπεί σε αντιπαράθεση της Δύσης με τη Ρωσία».

Συμπλήρωσε ότι μια πλευρά υπάρχει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ενώ από την άλλη είναι η Δύση. Σημείωσε ότι στη Γερμανία υπήρξε χθες ευρεία σύσκεψη υπό τον Αμερικανό Υπουργό Άμυνας, στην παρουσία εκπροσώπων από 40 χώρες.

Ο κ. Καλεντερίδης μίλησε για το ρόλο της Κίνας, τονίζοντας ότι απέφευγε τη σύγκρουση με τις ΗΠΑ για να αποφύγει τις κυρώσεις, ενώ τώρα αναθάρρησε.
Επεσήμανε ότι η λύση βρίσκεται στη συνεννόηση των τριών ηγεμονικών δυνάμεων. «Όσο στριμώχνεται η Ρωσία, τόσο επικαλείται τα πυρηνικά της».

Τόνισε ότι πλέον στον πόλεμο εμπλέκεται και η Γερμανία, καθώς θα παραδώσει στην Ουκρανία δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα τα οποία μεταφέρουν συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας.

Μιλώντας για τη δεύτερη φάση του πολέμου, ανέφερε ότι το σημαντικό για τη Ρωσία είναι η περικύκλωση των 40-50 χιλιάδων στρατιωτών που βρίσκονται στη γραμμή αντιπαράθεσης του Ντονμπάς. Πρόσθεσε ότι η Ρωσία θα προσπαθήσει να κινηθεί προς τη Ζαπορίζια, ενώ στη συνέχεια θα προχωρήσει προς το Μικολαιβ, την Οδησσό και την Υπερδνειστερία.

Ακόμη, ανέφερε ότι δεν είναι εύκολος πόλεμος για τη Ρωσία, καθώς εισήχθησαν τα έξυπνα όπλα. «Οι ΗΠΑ και η Βρετανία προμηθεύουν την Ουκρανία και τα έξυπνα όπλα μπορούν να αλλάξουν το δόγμα του πολέμου», είπε.

Επιπλέον, ανέφερε ότι ο πόλεμος δε θα τελειώσει, γιατί υπάρχει πόλεμος φθοράς. «Ο Πούτιν έπεσε σε παγίδα. Προσπαθούν να φθείρουν και να αποδυναμώσουν τη Ρωσία».

Συμπλήρωσε ότι το σχέδιο είναι να την πλήξουν οικονομικά και να την οδηγήσουν σε ανατροπή του Πούτιν. «Ο πόλεμος δε θα τελειώσει προτού ολοκληρωθεί το σχέδιο της Δύσης».

Δείτε το βίντεο: