Άλλη μία θεωρία συνωμοσίας που βλέπει το φως της δημοσιότητας έχει ως πρωταγωνιστή τον συνιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς. Αυτή τη φορά η νέα θεωρία συνωμοσίας που αναπτύχθηκε στο Τέξας έχει να κάνει με τη χιονόπτωση που έπληξε την περιοχή τις προηγούμενες μέρες και στοίχισε τη ζωή σε 70 ανθρώπους. Σύμφωνα με τη Sun χρήστες του TikTok ανέβασαν στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης βίντεο που το συνόδευαν με το χάσταγκ #govermentsnow και ισχυρίζονταν ότι το χιόνι ήταν ψεύτικο (!).
Μάλιστα αρκετοί εξ αυτών κρατούσαν στα χέρια χιονόμπαλες και προσπαθούσαν να τις κάψουν με σκοπό να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους. Όταν η φλόγα χτυπά το χιόνι και το χιόνι δεν λιώνει, οι TikTokers ισχυρίζονται ότι αυτό δείχνει πως οι χιονοπτώσεις είναι ψεύτικες και σχεδιάστηκαν από την κυβέρνηση Μπάιντεν.
Είναι ενδεικτικό ότι σε ένα βίντεο μία γυναίκα βρίσκεται πάνω από τη λεκάνη του μπάνιου της και κρατάει στο χέρι της μία χιονόμπαλα και έναν αναπτήρα λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αυτό πηγαίνει στην κυβέρνησή μας και στον Μπιλ Γκέιτς. Σε ευχαριστώ Μπιλ Γκέιτς που προσπάθησες να μας εξαπατήσεις λέγοντας ότι αυτό είναι πραγματικό χιόνι». «Θα δείτε ότι δεν λιώνει και πρόκειται να καεί. Το χιόνι δεν καίγεται. Το χιόνι λιώνει. Χωρίς νερό, δεν στάζει, τίποτα», ισχυρίζεται ακόμα η γυναίκα.
Σε άλλο βίντεο μία κοπέλα μαζεύει χιόνι από το έδαφος και αφού το κάνει να έχει μορφή μπάλας το βάζει πάνω από ένα κερί και παρατηρεί ότι δεν λιώνει. Σύμφωνα με την ίδια πίσω από το μη λιώσιμο του χιονιού κρύβεται κάτι άλλο. Ακόμη πάει ένα βήμα παραπέρα υποστηρίζοντας πως αν το βάλει σε έναν φούρνο μικροκυμάτων τότε θα πάρει φωτιά καθώς μέσα του έχει αναμειχθεί ένα μέταλλο.
Σε άλλο βίντεο χρήστρια του TikTok κρατάει μία χιονόμπαλα πάνω από ένα σεσουάρ και λέει πως «δεν καίγεται». Στην πραγματικότητα, η αντίδραση του χιονιού οφείλεται στη διαδικασία που ονομάζεται εξάχνωση. Το μαύρο χρώμα που φαίνεται όταν κάποιος προσπαθεί να «κάψει» το χιόνι προέρχεται πραγματικά από τον αναπτήρα επειδή το βουτάνιο, το ελαφρύτερο υγρό ή το στερεό καύσιμο εκπέμπει αιθάλη που συσσωρεύεται στην επιφάνεια του χιονιού, δημιουργώντας μια σκοτεινή μεμβράνη.
Ένα παρόμοιο φαινόμενο θα συνέβαινε εάν κάποιος έκανε το ίδιο με ένα διαυγές γυαλί (Ένα στρώμα βουτανίου ή ελαφρύτερου υγρού θα συσσωρευόταν στο γυαλί, δημιουργώντας ένα μαύρο χρώμα). Παρόλο που η επιστημονική κοινότητα δεν έχει αμφιβολίες σχετικά με τη διαδικασία εξάχνωσης, οι χρήστες του TikTok συνεχίζουν να διαδίδουν fake news με τη θεωρία συνωμοσίας τους. Ισχυρίζονται ότι ο πρώην συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς -ο οποίος μελετά εδώ και χρόνια την αλλαγή του κλίματος- ήταν πίσω από αυτό που ονόμασαν «ψεύτικo» χιόνι.