Νεκρός ο δράστης της ομηρίας σε υπεραγορά της πόλης Τρεμπεκ στη Γαλλία

cna t6aa2fed954ee4cfdb5bdd68eb52b4453 1 Γαλλία, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Nεκρός απο τα πυρά μελών της αντιτρομοκρατικής οργάνωσης των Γαλλικών αστυνομικών αρχών, έπεσε ο δράστης της ομηρίας σε υπεραγορά στην πόλη Τρέμπ στην Νότια Γαλλία. 

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία οι αρχές πραγματοποίησαν έφοδο στην υπεραγορά, όπου ο δράστης κρατούσε ομήρους, με αντάλλαγμα την απελευθέρωση του ανθρώπου που σχεδίασε τις επιθέσεις στο Bataclan και το Στάδιο της Εθνικής Γαλλίας. 

 

ΓΑΛΛΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ

Ο τραγικός απολογισμός της αιματηρής τρομοκρατικής επίθεσης, είναι τρείς νεκροί και τρεις τραυματίες, ο ένας εκ των οποίων σοβαρά, που πλήγηκαν απο τις σφαίρες του δράστη, ο οποίος που εισέβαλε στο κατάστημα κρατώντας όπλο και φωνάζοντας «ο Θεός είναι μεγάλος»

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν οτι πρόκειται για Μαροκινό ηλικίας περίπου 30 ετών, που παρακολουθείτο από τις αρχές για τη μεταστροφή του στον ριζοσπαστικό ισλαμισμό.

ΓΑΛΛΙΑ

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν χαρακτήρισε το περιστατικό «τρομοκρατική ενέργεια» ενώ το ίδιο υποστήριξε και ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλιπ.

Η αντιτρομοκρατική διεύθυνση της εισαγγελίας ανακοίνωσε ότι ανέλαβε την έρευνα για την ομηρία, ενώ, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο δράστης «εισήλθε γύρω στις 11:15 στο σουπερμάρκετ Super U και ακούστηκαν πυροβολισμοί».

ιιιι

Ο δράστης πριν ταμπουρωθεί στο σούπερ μάρκετ πυροβόλησε εναντίον τεσσάρων αστυνομικών στην πόλη Καρκασόν, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 10 χλμ. από την Τρεμπ. Από την επίθεση αυτή έπεσε νεκρός ένας άνδρας.

 

Πηγή