Ντόναλντ Τραμπ: Περίπου 40 χώρες του απαγορεύουν την είσοδο μετά την καταδίκη του

«Αιχμάλωτος» στη πατρίδα του ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ

Screenshot 10 1 Ντόναλντ Τραμπ

Μούτρα θα κάνει ο Τραμπ στους ηγέτες σχεδόν 40 χωρών που θα του απαγορεύουν τα ταξίδια στην πατρίδα τους, με βάση το νομικό καθεστώς τους.

Με τον πάμπλουτο Ρεπουμπλικανό, υποψήφιο για το προεδρικό χρίσμα των ΗΠΑ να έχει κριθεί ένοχος για 34 κατηγορίες, ο κατάλογος των χωρών που θα μπορούσε να επισκεφθεί στο μέλλον συρρικνώνεται σημαντικά. Πολλές χώρες απαγορεύουν στα άτομα με ποινικό μητρώο να διασχίζουν τα σύνορα. Ακόμα και στις γειτονικές χώρες των ΗΠΑ, τον Καναδά και το Μεξικό, η απαγόρευση αυτή είναι σε ισχύ.

Το γεγονός αυτό καθιστά τον Τραμπ «αιχμάλωτο» στην αμερικανική ήπειρο, όπως επισημαίνει η εφημερίδα Bild.

Αυτό σημαίνει ότι, ορισμένες ελευθερίες που κάποτε απολάμβανε ο Τραμπ, θα μπορούσαν να επηρεάσουν σοβαρά την ικανότητά του να εκτελεί τα καθήκοντά του ως πρόεδρος – εάν επανεκλεγεί στις εκλογές του Νοεμβρίου – συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιών του στο εξωτερικό.

Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα Independent, παραμένει ασαφές εάν θα του επιτραπεί να πραγματοποιεί κρατικές επισκέψεις σε περίπτωση που κερδίσει τον Δημοκρατικό νυν πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: σε κάθε περίπτωση, ο Τραμπ παραμένει ένας καταδικασμένος εγκληματίας.

Ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ κρίθηκε την περασμένη Πέμπτη ένοχος για το σύνολο των 34 κατηγοριών που το βάραιναν στην ποινική του δίκη για την πολύκροτη υπόθεση με τα χρήματα που έδωσε πριν από τις εκλογές του 2016 στην πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, με την οποία είχε ανάρμοστη σχέση στη διάρκεια του έγγαμου βίου του. Ο Τραμπ την δωροδόκησε προκειμένου να εξαγοράσει τη σιωπή της.

Η εφημερίδα Βild παραθέτει τον κατάλογο των χωρών που δεν μπορεί να επισκεφθεί ο Τραμπ εφόσον έχει πλέον ποινικό μητρώο: Αργεντινή, Αυστραλία, Αίγυπτος, Αιθιοπία, Βραζιλία, Χιλή, Κίνα, Δομινικανή Δημοκρατία, Μεγάλη Βρετανία, Χονγκ Κονγκ, Ινδία, Ινδονησία, Ιράν, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιαπωνία, Καμπότζη, Καναδάς, Κένυα, Κούβα, Μαλαισία, Μακάο, Νεπάλ, Νέα Ζηλανδία, Περού, Φιλιππίνες, Σιγκαπούρη, Νότιο Αφρική, Νότια Κορέα, Ταϊβάν, Τανζανία, Τυνησία, Τουρκία, Ουκρανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Πηγή: protothema.gr