Ο οίκος Chanel επέλεξε το Λονδίνο για το παγκόσμιο γραφείο του

10845842 Chanel, μόδα

Ο οίκος Chanel αποφάσισε να εγκαθιδρύσει στη Μεγάλη Βρετανία το παγκόσμιο γραφείο του.

Για πρώτη φορά στην 110 ετών ιστορία του, το διάσημο brand συγκεντρώνει τις παγκόσμιες επιχειρηματικές λειτουργίες του κάτω από μία στέγη.

Ο συνολικός τζίρος του οίκου Chanel, διάσημος για τα τουίντ κοστούμια, τις τσάντες και τα αρώματά του, κυμάνθηκε πέρυσι στις 7 δισεκατομμύρια λίρες. Σε παγκόσμιο επίπεδο απασχολεί περισσότερα από 20.000 άτομα ενώ στο Instagram μετρά πάνω από 30 εκατομμύρια followers.

Σύμφωνα με το BBC, η επιλογή της Βρετανίας έγινε επειδή ο οίκος «ήθελε να απλοποιήσει την δομή της επιχείρησης και το Λονδίνο είναι το καταλληλότερο μέρος για να κάνει τέτοιο μια διεθνής επιχείρηση» καθώς, μεταξύ άλλων, είναι «η πιο κεντρική τοποθεσία για τις αγορές μας» και «χρησιμοποιεί την αγγλική γλώσσα».

Η απόφαση, που φέρεται να περιλαμβάνει τη δημιουργία δεκάδων θέσεων εργασίας, σημαίνει πως ο οίκος Chanel επέλεξε το Λονδίνο ως βάση της παγκόσμιας ομάδας του, ανάμεσα σε άλλες τοποθεσίες όπως η Νέα Υόρκη ή ακόμη και το Παρίσι.

Η απόφαση του οίκου έχει προκαλέσει αίσθηση καθώς πρόκειται για μια πολύ μεγάλη εταιρία που αποφασίζει να μετακομίσει στο Λονδίνο την στιγμή που πολλές τράπεζες και επιχειρήσεις έχουν μεταφέρει τις έδρες τους εκτός Βρετανίας ενόψει Brexit.

Η βιομηχανία της μόδας συνεισέφερε πάνω από 32 δισεκατομμύρια λίρες στη βρετανική βιομηχανία το 2017, σύμφωνα με το British Fashion Council. Πρόκειται για αύξηση της τάξης του 5.4% το 2016, κάνοντάς τον συγκεκριμένο τομέα τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο σε επίπεδο οικονομίας.

Με πληροφορίες από BBC