Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας

Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος...

8hni 1 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Βηρυτός, Λίβανος: Εικόνες αποκάλυψης μετά την τεράστια φονική έκρηξη

AP 20218271136608 1 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Κτίρια ισοπεδωμένα, κατοικίες ολοκληρωτικά κατεστραμμένες, γυαλιά, αίματα και συντρίμμια παντού. Αυτή είναι η εικόνα από τους δρόμους της Βηρυτού, λίγα 24ωρα μετά την τεράστια φονική έκρηξη που σημειώθηκε σε αποθήκες στο λιμάνι της.

AP 20219519789844 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Οι εικόνες που αντίκρισε όλος ο πλανήτης από τη στιγμή του δυστυχήματος δημιουργεί σοκ. Δεδομένα ο τρόμος είναι πολλαπλάσια μεγαλύτερος για όσους ήταν στην πρωτεύουσα του Λιβάνου εκείνη τη στιγμή, ειδικά όσοι βρέθηκαν κοντά στο λιμάνι της πόλης.

AP 20218479011851 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Εκτός από τους νεκρούς, που με βάση την επίσημη ενημέρωση των Αρχών της Παρασκευής (07/08) ξεπέρασαν τους 150, εξακολουθούν να υπάρχουν αγνοούμενοι, ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης για την αναζήτηση ανθρώπων που παραμένουν παγιδευμένοι στα συντρίμμια.

AP 20218492603493 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Η απόγνωση στα μάτια όσων έχασαν τις περιουσίες τους μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα -πόσω μάλλον έχασαν και κοντινά τους πρόσωπα, είναι χαρακτηριστική. Δεν είναι εύκολο για κανέναν να διαχειριστεί κάτι τέτοιο.

AP 20218154244810 2 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Σημειώνεται ότι, η χώρα βιώνει παράλληλα μια τεράστια οικονομική κρίση, ενώ παρατηρείται και μια ραγδαία αύξηση των περιστατικών κορονοϊού. Τα νοσοκομεία στη Βηρυτό βρίσκονται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και αδυνατούν να περιθάλψουν τους χιλιάδες τραυματίες που δημιούργησε η έκρηξη. Πολλοί οργανισμοί και κυβερνήσεις έσπευσαν να προσφέρουν βοήθεια, ωστόσο η «πληγή» που άνοιξε είναι πολύ μεγάλη και με δυσκολία θα κλείσει.

Γένοβα, Ιταλία: Η γέφυρα που δίνει ελπίδα σε όλο τον κόσμο

AP 20216590979701 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Αυτές τις «πληγές» κατάφερε να κλείσει σταδιακά η Ιταλία, η οποία στις 14 Αυγούστου του 2018 είδε τη γέφυρα Ponte Morandi στην πρωτεύουσα της Λιγουρίας να καταρρέει και να παρασέρνει στον θάνατο 48 ανθρώπους.

AP 20216692212158 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Σχεδόν δύο χρόνια αργότερα, εγκαινιάστηκε ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο στη Γένοβα, με ιδιαίτερο συμβολισμό για την Ιταλία και όλο τον πλανήτη, η νέα γέφυρα San Giorgio, η οποία αντικατέστησε την προηγούμενη που δεν άντεξε.

Σούνιο, Ελλάδα: Το «γεμάτο» αυγουστιάτικο φεγγάρι στέλνει αχτίδες αισιοδοξίας

AP 20216683930727 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Η ομορφιά της Ελλάδας «φωτίζει» με όμορφα χρώματα τις καρδιές όσων την απολαμβάνουν είτε ζώντας σε αυτήν, είτε την επισκέπτονται από διάφορους προορισμούς του πλανήτη. Και παρά τα όσα τραγικά συμβαίνουν στον κόσμο, αλλά και την ανησυχία που προκαλεί η έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού, μια… γεύση της αρκεί για να αλλάξει προς το καλύτερο η ψυχολογία. Όπως η εικόνα που δίνει η αυγουστιάτικη πανσέληνος από τον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

Σεν Ζαν ντε Λουζ, Γαλλία: Για μπάνιο με μάσκα, αλλά όχι θαλάσσης

AP 20218552741151 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Αυτό το καλοκαίρι, λόγω της πανδημίας, θα είναι διαφορετικό. Αυτό το έχει καταλάβει ο περισσότερος κόσμος, ο οποίος ακόμη και τις πιο «αθώες» και ανέμελες καθημερινές του ασχολίες τις κάνει με τις απαραίτητες προφυλάξεις. Έτσι, η μάσκα θαλάσσης, έχει αντικατασταθεί ακόμη και στην παραλία με τη χειρουργική μάσκα.

Γκελζενκίρχεν, Γερμανία: Η «απογείωση» δεν μπόρεσε να φέρει και την… εκτόξευση

AP 20218748153341 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

To Europa League, όπως και το Champions League, έκαναν ξανά σέντρα μετά από σχεδόν τέσσερις μήνες, προκειμένου να ολοκληρωθεί η σεζόν 2019-20, την οποία τόσο απότομα διέκοψε ο κορονοϊός τον Μάρτιο. Μια από τις ομάδες που προχώρησαν αρκετά στη διοργάνωση ήταν η Χετάφε, ωστόσο η Ίντερ την απέκλεισε στο ματς που έγινε στο ουδέτερο γήπεδο της Σάλκε. Πάντως, ο Άνχελ της ισπανικής ομάδας έδωσε μια από τις πιο εντυπωσιακές εικόνες στο χορτάρι.

Κατόβιτσε, Πολωνία: Όταν ο ανταγωνισμός στον αθλητισμό ξεφεύγει

AP 20218753870918 1 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Ένα σοκαριστικό ατύχημα «σημάδεψε» τον ποδηλατικό Γύρο Πολωνίας, καθώς ο νεαρός Ολλανδός, Φάμπιο Γιάκομπσεν, βρίσκεται σε κώμα, έπειτα από ένα σφοδρό ατύχημα που είχε στον τερματισμό του πρώτου ετάπ, στο Κατόβιτσε. Έπειτα από σπρώξιμο του συμπατριώτη του, Ντίλαν Χροενεφένχεν, εκσφενδονίστηκε με δύναμη πάνω στις προστατευτικές μπάρες, χτύπησε σοβαρά και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Γιοχάνεσμπουργκ, Νότια Αφρική: Το σκληρό «πρόσωπο» του κορονοϊού

AP 20219421893485 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Αυτό που μοιάζει από ψηλά με μάντρα όπου αποσύρονται αυτοκίνητα, είναι ένα νεκροταφείο το οποίο ετοιμάζεται να φιλοξενήσει στην τελευταία του κατοικία πολλά θύματα του κορονοϊού στο Γιοχάνεσμπουργκ, καθώς η εξάπλωση της πανδημίας έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις (και) στη Νότια Αφρική.

Λίμα, Περού: Περπατώντας σε ένα μακάβριο μονοπάτι

AP 20214746255144 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Η πανδημία έχει δημιουργήσει πολλές δυσκολίες ακόμη και σε όσους είναι υπεύθυνοι για τον… τελευταίο δρόμο όσων δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν την Covid-19. Στο Περού, πλέον είναι λίγοι εκείνοι που αναλαμβάνουν την πραγματοποίηση κηδειών, ενδεικτικό του πόσο περίπλοκα έχουν γίνει τα πράγματα στην καθημερινότητα όλων.

Βομβάη, Ινδία: Όταν τα προβλήματα κυριολεκτικά πλημμυρίζουν τον κόσμο

AP 20218549465824 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Στην Ινδία δεν έφταναν μόνο τα πάνω από 2.000.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού και οι σχεδόν 42.000 θάνατοι, ήρθαν να προστεθούν και τα ακραία καιρικά φαινόμενα, με τις πλημμύρες να κάνουν ακόμη πιο δύσκολη τη ζωή των κατοίκων της. Όταν πραγματικά τα προβλήματα έρχονται καταιγιστικά.
 

via: newsbeast