Πάνω από 1 δισ. οι δωρεές για την αναστήλωση της Παναγίας των Παρισίων

Η γαλλική κυβέρνηση άνοιξε ειδικό λογαριασμό.

panagia parision leptomereia Αναστήλωση, δωρεά, Νοτρ Νταμ, Παναγία των Παρισίων, Παρίσι

Πλούσιες οικογένειες της Γαλλίας, εταιρικοί κολοσσοί αλλά και απλοί πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της γαλλικής κυβέρνησης για την Παναγία των Παρισίων, καθώς μετά το αρχικό σοκ ζητούμενο είναι το τι θα γίνει από εδώ και πέρα.

Μέχρι στιγμής στον ειδικό λογαριασμό που ανοίχτηκε για την αναστήλωση του εμβληματικού μνημείου έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 1 δισ. ευρώ.

Ο πρώτος που δημοσιοποίησε τη δωρεά του ήταν ο Ενρί Πινό, ο διευθύνων σύμβουλός του ομίλου Kering στον οποίο ανήκουν μερικοί από τους διασημότερους οίκους μόδας, όπως ο Gucci και ο Yves Saint Laurent. Ο Ενρί Πινό θα κάνει δωρεά 100 εκατ. ευρώ, το ίδιο ποσό θα προσφέρει η Total, ενώ από 200 εκατ. προσέφεραν η LVMH και η L’ Oreal.

Οι δωρεές από μεγάλους ομίλους αναμένεται να αυξηθούν καθώς εταιρείες όπως η Michelin και η BNP Paribas έχουν δηλώσει ότι επεξεργάζονται πώς ακριβώς θα συμμετέχουν στο έργο αποκατάστασης. Από τη μεριά της η Air France προτίθεται να προσφέρει δωρεάν εισιτήρια σε όσους ταξιδέψουν στο Παρίσι για να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση.

Πιο συγκινητική είναι, όμως, η ανταπόκριση απλών πολιτών, καθολικών ενώσεων και μικρών πόλεων απ’ όλο τον κόσμο.