Σάλος & καταγγελίες για διαφήμιση Tesco με εμβολιασμένο Άγιο Βασίλη (ΒΙΝΤΕΟ)

Έχει προσελκύσει την οργή ομάδων κατά των εμβολίων.

ef00a787f64e6fbfd8a622cb1ae959a5 TESCO, κόσμος

Σάλο προκάλεσε στο Ηνωμένο Βασίλειο η Τesco που κυκλοφόρησε αυτό το Σαββατοκύριακο μια χριστουγεννιάτικη διαφήμιση που δείχνει τους εορτάζοντες «να διασκεδάζουν υπεύθυνα».

Η διαφήμιση περιλάμβανε έναν εμβολιασμένο Άγιο Βασίλη με Covidpass διαβατήριο, με αποτέλεσμα να σταλούν περισσότερες από 1.500 καταγγελίες στην υπηρεσία παρακολούθησης διαφημίσεων του Ηνωμένου Βασιλείου, Advertising Standards Authority (ASA). Ωστόσο, η Tesco επιμένει τι δεν έχει παραβιάσει κανέναν κανόνα.

Η χριστουγεννιάτικη διαφήμιση της βρετανικής αλυσίδας υπεραγορών δημιουργήθηκε από την BBH έχει ως μουσική υπόκρουση το Queen’s Don’t Stop Me Now. Το σποτ των 90 δευτερολέπτων δείχνει μια εκπομπή ειδήσεων που υποδηλώνει ότι ο Άγιος Βασίλης θα μπορούσε να τεθεί σε καραντίνα λόγω των περιορισμών του Covid-19 – αργότερα τον είδαν να εισέρχεται στη χώρα (μέσω αεροδρομίου) με διαβατήριο εμβολίου.

Με το σύνθημα «Αυτά τα Χριστούγεννα, τίποτα δεν μας σταματά», το Tesco προσπάθησε να διαλύσει πολλές από τις ανησυχίες που θα νιώθουν οι άνθρωποι αυτά τα Χριστούγεννα σχετικά με την ασφάλεια των μελών της οικογένειας και των φίλων τους που ταξιδεύουν. Σε αυτό επιστρατεύτηκε και ο εμβολιασμένος Άγιος Βασίλης αλλά έχει προσελκύσει την οργή ομάδων κατά των εμβολίων. Αυτές οι ομάδες λέγεται επίσης ότι μποϊκοτάρουν την συγκεκριμένη εταιρία.

Οι καταγγελίες στάλθηκαν στην ASA, η οποία ελέγχει μια αυστηρή ομάδα κανόνων μεταξύ των διαφημιζόμενων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο όγκος των καταγγελιών έχει ελάχιστη σημασία σε οποιαδήποτε απόφαση, αλλά συχνά ενεργοποιεί μια έρευνα πιο γρήγορα εάν είναι υψηλός. Η ASA εξακολουθεί να ερευνά το ζήτημα.

Ένας εκπρόσωπος της Tesco είπε στην ιστοσελίδα The Drum: «Σεβόμαστε τις απόψεις όλων και γνωρίζουμε ότι τα Χριστούγεννα είναι μια εξαιρετικά σημαντική περίοδος για πολλούς από τους πελάτες μας και, μετά τις περσινές εκδηλώσεις, αυτό ισχύει τώρα περισσότερο από ποτέ. Ξεκινήσαμε να δημιουργήσουμε μια καμπάνια που είχε μια ελαφριά άποψη για το πώς αισθάνεται το έθνος και έτυχε θετικής υποδοχής από συναδέλφους και πελάτες.

«Είμαστε ακόμα στη μέση μιας πανδημίας και η διαφήμιση αντικατοπτρίζει τους ισχύοντες κανόνες και κανονισμούς σχετικά με τα διεθνή ταξίδια».

Η ASA είπε: «Η μεγάλη πλειονότητα των καταγγελιών υποστηρίζει ότι η διαφήμιση είναι καταναγκαστική και ενθαρρύνει τις ιατρικές διακρίσεις με βάση την κατάσταση του εμβολίου. Αυτήν τη στιγμή εξετάζουμε προσεκτικά αυτές τις καταγγελίες για να προσδιορίσουμε εάν υπάρχουν λόγοι για περαιτέρω δράση».