Σιγκαπούρη: Καταδίκη σε απαγχονισμό ατόμου με νοητική αναπηρία

Οι ακτιβιστικές οργανώσεις της Σιγκαπούρης έχουν κατακλύσει τους δρόμους

nagaenthran dharmalingam1 θανατική ποινή, νοητική αναπηρία, ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί η απόφαση των Αρχών της Σιγκαπούρης να τιμωρήσουν με θανατική ποινή άτομο με νοητική αναπηρία. Ο λόγος για τον 33χρονο Nagaenthran K Dharmalingam από την Μαλαισία που συνελήφθη το 2009 για παράνομη εισαγωγή 42.7 γραμμαρίων ηρωίνης στη Σιγκαπούρη και ο οποίος πρόκειται να εκτελεστεί δια απαγχονισμού με δικαστική απόφαση.

Οι ακτιβιστικές οργανώσεις της Σιγκαπούρης έχουν κατακλύσει τους δρόμους, απαιτώντας από το κράτος να ανακαλέσει την καταδίκη, καθώς πρόκειται για άτομο με νοητική αναπηρία.

Ψυχολόγος έχει αξιολογήσει το IQ του στο 69. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της δίκης, η υπεράσπιση υποστήριξε ότι πάσχει από διαταραχές ελλειμματικής προσοχής, υπερκινητικότητας, διπολισμού και χρήσης αλκοόλ.

Ο δικηγόρος του M. Ravi διατείνεται πως ο πελάτης του ήταν θύμα κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών και ως εκ τούτου πρέπει να αφεθεί ελεύθερος. «Χρήζει βοήθειας και θεραπείας», τόνισε.

Σημειώνεται πως τουλάχιστον 60.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει ψήφισμα, καλώντας τον πρόεδρο της Σιγκαπούρης να συγχωρέσει τον 33χρονο, επισημαίνοντας την διεθνή νομοθεσία που απαγορεύει την εκτέλεση ψυχικά άρρωστων ανθρώπων.

Η κυβέρνηση της χώρας αγνοεί τις παραπάνω ενδείξεις και διατείνεται πως ο Nagaenthran K Dharmalingam «είχε πλήρη αντίληψη της φύσης των πράξεων του ενώ δεν έχασε ποτέ την αίσθηση κρίσης αυτών».

ethnos.gr