Σκαρφάλωσε στο κτίριο του BBC & κατέστρεφε επί ώρες άγαλμα παιδόφιλου γλύπτη

Αποκάλυψη ότι ο διάσημος Βρετανός γλύπτης είχε κακοποιήσει σεξουαλικά τις δύο μεγαλύτερες κόρες του και το σκύλο του

4fd4c039be74b25fcc8ec24af4f76021 14 BBC, γλυπτηΣ, γλυπτό, σεξουαλική κακοποίηση

Επί τέσσερις ώρες ένας άνδρας επιδιδόταν στην καταστροφή, με σφυρί, του αμφιλεγόμενου γλυπτού ενός γνωστού παιδόφιλου καλλιτέχνη που κοσμεί το Ραδιομέγαρο του BBC στο κεντρικό Λονδίνο. Το περιστατικό άρχισε να εξελίσσεται το απόγευμα της Τετάρτης.

Το γλυπτό με ονομασία «Πρόσπερο και Άριελ» αποτελεί δημιουργία του γλύπτη και τυπογράφου Έρικ Γκιλ. Το γλυπτό που είναι εμπνευσμένο από την «Τρικυμία» του Σαίξπηρ, βρίσκεται σε περίοπτη θέση στο κτίριο του Ραδιομεγάρου του βρετανικού δικτύου όπου τοποθετήθηκε το 1933.

Ωστόσο, η σοκαριστική αποκάλυψη ότι ο διάσημος Βρετανός γλύπτης είχε κακοποιήσει σεξουαλικά τις δύο μεγαλύτερες κόρες του και το σκύλο του,  αρκετά χρόνια μετά τον θάνατό του το 1940 προκάλεσε την αγανάκτηση πολλών Βρετανών πολιτών της Βρετανίας που ζητούν να αφαιρεθεί από το κτίριο, εξαιτίας των ειδεχθών πράξεων του ανθρώπου που το φιλοτέχνησε.

Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους αστυνομικούς, ο άνδρας του οποίου το όνομα δεν έχει ακόμα αποκαλυφθεί εξήγησε ότι η καταστροφή του αγάλματος είχε κάτι που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και δεκαετίες. Όπως επισημαίνει η Daily Mail, πάνω από 2.500 άτομα είχαν υπογράψει μια αίτηση στο παρελθόν ζητώντας την απομάκρυνση του γλυπτού από το κτίσμα του κεντρικού Λονδίνου. Tελικά, ο δράστης του βανδαλισμού του γλυπτού συνελήφθη.