Σκηνές πανικού στην καρδιά του Λονδίνου (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

estpham6 OXFORD CIRCUS, ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΜΕΤΡΟ, Λονδίνο

Κόκκινο συναγερμό έχει σημάνει η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, η οποία εξετάζει επεισόδιο με ρίψη πυροβολισμών. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο σταθμός του μετρό Oxford Circus στο κεντρικό Λονδίνο, εκκενώθηκε και χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εκατοντάδες κόσμου τρέχει για να απομακρυνθεί απο την περιοχή, ενώ πολλοί καταστηματάρχες έχουν εγκλωβιστεί στις επιχειρήσεις τους.

Διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, μεταδίδουν οτι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν σπεύσει στην περιοχή.

Μικρογραφία

Σε ανακοίνωση της αστυνομίας τονίζεται πως οι Αρχές αντέδρασαν στο συναγερμό σαν να επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση, χωρίς ωστόσο να αναφέρουν ότι πρόκειται πράγματι για «χτύπημα» της τρομοκρατίας.

Ο σταθμός είναι στην «καρδιά» της αγγλικής πρωτεύουσας και το περιστατικό σημειώθηκε την ώρα που το κέντρο ήταν γεμάτο με κόσμο που έκανε τις αγορές του ανήμερα του Black Friday. 

Ωστόσο, η Μετροπολιτική Αστυνομία,σύμφωνα με την τελευταία της ανάρτηση στο Twitter ανακοινώνει πως δεν έχουν βρεθεί ακόμα καθόλου ίχνη των υπόπτων, περαιτέρω στοιχεία για τους πυροβολισμούς ή αν υπάρχουν καθόλου απώλειες από το συμβάν. Ωστόσο, όπως τόνισε, αστυνομικοί βρίσκονται ακόμα στη σκηνή, αυτή την ώρα, συνεχίζοντας τις έρευνες στην περιοχή.

Ωστόσο, περίπου μιάμισι ώρα μετά, η αστυνομία ολοκλήρωσε τον έλεγχο, δίνοντας τη λήξη στο συναγερμό και τη μεγάλη κινητοποίηση που προηγήθηκε, καθώς δεν βρέθηκαν στοιχεία για πυροβολισμούς ή ύποπτοι.

 

Πηγή