Σομαλία: Δώδεκα νεκροί και εικοσιένας τραυματίες από τρομοκρατική επίθεση (ΦΩΤΟ)

som07 2 ΑΛ ΣΑΜΠΑΜΠ, ΒΟΜΒΕΣ, ΝΕΚΡΟΙ, ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ, ΣΟΜΑΛΙΑ, ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ, Υπουργείο Εσωτερικών

Δώδεκα άνθρωποι, μέχρι στιγμής, έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλοι 21 τραυματίστηκαν, από επίθεση που σημειώθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών της Σομαλίας, που βρίσκεται στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου.

Η επίθεση σημειώθηκε όταν μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Σαμπάμπ, πυροδότησαν δύο βόμβες στο κεντρικό Μογκαντίσου.

Συγκεκριμένα δύο αυτοκίνητα, στα οποία είχαν τοποθετηθεί εκρηκτικοί μηχανισμοί, πυροδοτήθηκαν από μέλη της οργάνωσης Αλ Σαμπάμπ.

Από την επίθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης σκοτώθηκαν εννέα άτομα, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας της Σομαλίας, σκότωσαν τρεις από τους τρομοκράτες, κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών.

Δεκάδες υπάλληλοι του Υπουργείου Εσωτερικών και πολίτες εγκλωβίστηκαν στο κτίριο και σύμφωνα με μαρτυρίες κάποιοι πήδηξαν από τα παράθυρα για να διαφύγουν, με συνέπεια να τραυματιστούν σοβαρά ή και να χάσουν τη ζωή τους.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής των δυνάμεων ασφαλείας, δεκάδες άτομα φυγαδεύτηκαν από τις εγκαταστάσεις του Υπουργείου, ενώ πολλά ασθενοφόρα κατέφθασαν στο σημείο για τους τραυματίες.

Ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Έκτακτης Ανάγκης Ασθενοφόρων Abdikadir Abdirahman, δήλωσε ότι ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί. 

Η οργάνωση Αλ Σαμπάμπ, η οποία ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, θέλει να ανατρέψει την κυβέρνηση της Σομαλίας και να δημιουργήσει μία κυβέρνηση βασισμένη στη δική της ερμηνεία του ισλαμικού νόμου.

 

Πηγή: AlphaNews.live