Στη Σιγκαπούρη ο Κιμ Γιονγκ Ουν ενόψει της ιστορικής συνάντησης (BINTEO)

skynews north korea vivian bala 4332273 0 KIM, ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΡΥΦΗΣ, Τραμπ

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν έφτασε τη Σιγκαπούρη όπου θα παρευρεθεί στη Σύνοδο Κορυφής με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Αργότερα, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης αναμένεται να συναντήσει τον Πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης Λι Σιέν Λουνγκ.

ΤΡΑΜΠ

Καθ’ οδόν για Σιγκαπούρη ο Αμερικανός Πρόεδρος

Όσο για το Air Force One, το προεδρικό αεροπλάνο των ΗΠΑ που θα μεταφέρει τον Αμερικανό Πρόεδρο στην ασιατική χώρα, προσγειώθηκε για ανεφοδιασμό στη βάση της Σούδας στην Κρήτη, σύμφωνα με το τηλεγράφημα της δημοσιογραφικής αποστολής του Αμερικανού Προέδρου.

Στις 4:41 π.μ αναχώρησε για τη Σιγκαπούρη όπου και θα πραγματοποιηθεί η ιστορική συνάντηση με τον ηγέτη της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

 «Το Air Force One προσγειώθηκε στο ελληνικό νησί της Κρήτης στις 3:07 τοπική ώρα, περίπου οκτώ ώρες μετά την αναχώρηση από την αεροπορική βάση Bagotville (στο Κεμπέκ του Καναδά). Ο προορισμός μας για ανεφοδιασμό είναι ο κόλπος της Σούδας, όπου φαίνεται να έχει μια όμορφη μεσογειακή βραδιά».

 Ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται στη Σιγκαπούρη σήμερα το μεσημέρι. Αρχικά θα μεταβεί στο ξενοδοχείο  Shangri-La ενώ τη Δευτέρα θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Λι Σιέν Λουνγκ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σιγκαπούρης Βιβιάν Μπαλακρισνάν έγραψε στο twitter «καλωσόρισα τον Πρόεδρο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος μόλις έφθασε στη Σιγκαπούρη».

kim

 

Υπενθυμίζεται ότι η ιστορική συνάντηση του Κιμ Γιονγκ Ουν με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ έχει προγραμματιστεί για τις 12 Ιουνίου.

 

Πηγή: AlphaNews.live