Συμφωνία Κομισιόν – Moderna για παράδοση εμβολίων προσαρμοσμένων στις μεταλλάξεις

Aυτή είναι η δεύτερη συμφωνία της Κομισιόν με εταιρεία παραγωγής που έχει ως στόχο τη βελτίωση του προγραμματισμού και τον καλύτερο συντονισμό

b moderna Εμβόλια, ΚΟΜΙΣΙΟΝ

Σε συμφωνία με τη Moderna για προσαρμογή του προγράμματος παράδοσης των εμβολίων της κατά του κορωνοϊού στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατέληξαν η εταιρεία και η Κομισιόν, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση.

Όπως εξήγησε σε δήλωσή της η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου, αυτή είναι η δεύτερη συμφωνία της Κομισιόν με εταιρεία παραγωγής που έχει ως στόχο τη βελτίωση του προγραμματισμού και τον καλύτερο συντονισμό με τις τρέχουσες ανάγκες των κρατών μελών.

Ειδικότερα, η συμφωνία προβλέπει την αναβολή για αργότερα φέτος της παράδοσης ορισμένων από τις δόσεις που επρόκειτο να παραδοθούν το δεύτερο τρίμηνο του 2022.6.2

Επίσης, στην περίπτωση έγκρισης από την Κομισιόν και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) νέων εκδοχών του εμβολίου προσαρμοσμένων σε παραλλαγές και μεταλλάξεις, δόσεις που είχαν προγραμματιστεί για παράδοση τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο, ενδεχομένως να παραδοθούν ως ενισχυτικές δόσεις προσαρμοσμένες στις γνωστές σήμερα παραλλαγές του ιού.

Σε αυτό το σενάριο, οι ενισχυτικές αυτές δόσεις θα αρχίσουν να παραδίδονται από τον Σεπτέμβριο και στη συνέχεια κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα του 2022.

Η συμφωνία προβλέπει τέλος και την παράδοση εμβολίων προσαρμοσμένων σε μελλοντικές μεταλλάξεις του κορωνοϊού, δεδομένης πάντα της έγκρισής τους από τον ΕΜΑ.

Πηγή: ΚΥΠΕ