Συνελήφθη “σκληροπυρηνικός ακτιβιστής” για τη δολοφονία δημοσιογράφου

gauri lankesh GAURI LANKESH, Ινδία

Η ινδική αστυνομία συνέλαβε “έναν σκληροπυρηνικό ακτιβιστή” την Παρασκευή για τη δολοφονία δημοσιογράφου στα τέλη του περασμένου έτους, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ο Κ.Τ. Naveen Kumar συνελήφθη ως ύποπτος για την παράδοση των όπλων που χρησιμοποιήθηκαν για τον φόνο της Gauri Lankesh, σύμφωνα με ανώτερο αστυνομικό, ενώ αναμένονται περισσότερες συλλήψεις

Η Lankesh, συντάκτρια και ο εκδότης της εφημερίδας Kannada, Gauri Lankesh Patrike, πυροβολήθηκε έξω από το σπίτι της στη νότια πόλη Μπανγκαλούρ το Σεπτέμβριο.

Η δολοφονία της Lankesh, μιας σθεναρής υποστηρίκτριας του κοσμικού χαρακτήρα και του κριτικού της δεξιάς πολιτικής ιδεολογίας, πυροδότησε διαδηλώσεις στην Ινδία.

Ο Kumar, σύμφωνα με τον αστυνομικό υπάλληλο, ήταν μέλος μιας σκληρής γραμμής ινδουιστών που ονομάζεται Sanatan Sanstha. Η ομάδα κατηγορήθηκε νωρίτερα ότι συμμετείχε στη δολοφονία ενός γνωστού αθεϊστή. Οι υπάλληλοι της Sanatan Sanstha δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για σχόλια.

Η Sanatan Sanstha, μία από τις πολλές ομαδικές περιθωριακές ομάδες των ινδουιστών, έχει αποκτήσει μεγάλη σημασία από τότε που η εξουσία του εθνικιστή Bharatiya Janata του πρωθυπουργού Narendra Modi ανέλαβε καθήκοντα, το 2014..

 

Πηγή