Τέξας: Ισχυροί άνεμοι παρασέρνουν αεροσκάφος 90 τόνων σταθμευμένο σε αεροδρόμιο (BINTEO)

Ένα βίντεο καταγράφει τη στιγμή που ισχυροί άνεμοι στο Τέξας παρασέρνουν ένα αεροσκάφος

Screenshot 8 10 αεροδρόμιο, ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ, ΤεξαΣ

Ένα βίντεο που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου καταγράφει τη στιγμή που ισχυροί άνεμοι στο Τέξας παρασέρνουν ένα αεροσκάφος σταθμευμένο στο αεροδρόμιο Dallas Fort Worth (DFW).

Στις εικόνες -σοκ διακρίνεται το βάρους περίπου 90 τόνων Boeing 737-800 της American Airlines να μετακινείται από τη φυσούνα σαν φτερό από τους ανέμους μεσούσης της φονικής κακοκαιρίας της Τρίτης στο Τέξας.

Σύμφωνα με την American Airlines το αεροσκάφος ήταν ένα από «αρκετά» που επηρεάστηκαν από τις ριπές των ανέμων που έπνεαν με ταχύτητα σχεδόν 130 χλμ/ώρα υποχρεώνοντας τη διοίκηση του αεροδρομίου να καθηλώσει έως και 700 αεροπλάνα. Ευτυχώς δεν υπήρχε κανείς στο αεροσκάφος την ώρα εκείνη, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, ενώ τεχνικοί ελέγχουν κατά πόσον χρειάζονται επισκευές.

Οι ίδιοι ισχυροί άνεμοι ξήλωσαν την οροφή μιας μεγάλης αποθήκης κοντά στο αεροδρόμιο Dallas Fort Worth, όπου καθυστέρησαν ή ματαιώθηκαν το 90% των πτήσεων λόγω της κακοκαιρίας στο Τέξας και γειτονικές πολιτείες το πρωί της Τρίτης.

 

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και πάνω από 600.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις στο Τέξας έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα λόγω του νέου κύματος κακοκαιρίας.

Πηγή: iefimerida.gr