To FBI αμφιβάλλει αν χτύπησε σφαίρα τον Ντόναλντ Τραμπ

H υπηρεσία του δεν είναι ακόμη σίγουρη κατά πόσον μια σφαίρα έξυσε το αφτί

tramp 1 FBI, Ντόναλντ Τραμπ

Ο διευθυντής του FBI, Κρίστοφερ Ρέι αποκάλυψε μιλώντας στο Κογκρέσο για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ ότι η υπηρεσία του δεν είναι ακόμη σίγουρη κατά πόσον μια σφαίρα έξυσε το αφτί του πρώην προέδρου των ΗΠΑ ή κάποιο θραύσμα.

Στη διάρκεια της μαραθώνιας κατάθεσής του ο Ρέι είπε ότι το FBI προσπαθεί να εξακριβώσει τι ακριβώς έξυσε το δεξί αφτί του Τραμπ στη διάρκεια της προεκλογικής του συγκέντρωσης στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια στις 13 Ιουλίου.

«Εξ όσων αντιλαμβάνομαι είτε αυτό [μια σφαίρα] είτε κάποιο θραύσμα είναι που έξυσε το αφτί του», είπε ο Ρέι στον Ρεπουμπλικανό βουλευτή Κέβιν Κάιλι.

Αργότερα, στη διάρκεια της ίδιας ακρόασης ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής του Κογκρέσου, Τζιμ Τζόρνταν, ρώτησε τον διευθυντή του FBI κατά πόσον οι επιθεωρητές της υπηρεσίας του γνωρίζουν που κατέληξαν και οι οκτώ σφαίρες που έριξε ο 20χρονος δράστης της επίθεσης κατά του Τραμπ, Τόμας Μάθιου Κρουκς.

«Υπάρχει ένα ερώτημα κατά πόσον ή όχι ήταν σφαίρα ή θραύσμα που έπληξε το αφτί του. Δεν γνωρίζου κατά πόσον η σφαίρα εκείνη, πέρα από το ξύσιμο, θα μπορούσε να έχει καταλήξει κάπου αλλού», δήλωσε ο διευθυντής του FBI.

O Tραμπ είπε ότι «επλήγη από σφαίρα για τη δημοκρατία»

Λίγες μέρες μετά την απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του ο Τραμπ είπε σε ιδιωτική τηλεφωνική συνομιλία του με τον Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ, ότι η σφαίρα, που τον λάβωσε στο αφτί «ήταν σαν το μεγαλύτερο κουνούπι του κόσμου», ενώ από το βήμα του πρόσφατου συνεδρίου των Ρεπουμπλικανών είπε ότι η σφαίρα «για ένα τέταρτο της ίντσας» θα του είχε στοιχίσει τη ζωή και ότι «δέχθηκε μια σφαίρα για τη δημοκρατία».

Ο πρώην γιατρός του Τραμπ στον Λευκό Οίκο, Ρόνι Τζάκσον, δήλωσε αργότερα σε συντηρητικό talk show ότι εξέτασε την πληγή στο αφτί του πρώην προέδρου. «[Η σφαίρα] πέρασε αρκετά μακριά από το κεφάλι του ώστε δεν υπέστη διάσειση και απλώς του έξυσε το πάνω μέρος του αφτιού».

Καθώς η έρευνα για την απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του Τραμπ συνεχίζεται, ο διευθυντής του FBI αποκάλυψε μεταξύ άλλων ότι ο 20χρονος Κρουκς αναζήτησε στο Διαδίκτυο πληροφορίες για το πόσο μακριά βρισκόταν ο δράστης από τον πρώην πρόεδρο Τζον Φ. Κ. Κένεντι κατά τη δολοφονία του το 1963.

Κι ενώ ήταν σε εξέλιξη η ακρόαση του Ρέι στο Κογκρέσο, ο Τραμπ με ανάρτησή του στο Truth Social κάλεσε τον διευθυντή του Ρέι να παραιτηθεί.

Πηγή: iefimerida.gr