Το ρωσικό φάρμακο κατά του κορωνοϊού αποτελεσματικό για την όμικρον λέει η Μόσχα

Eξαιρετικά σημαντικό όφελος αυτού του αντιιικού φαρμάκου (Mir-19) σε σχέση με την καθιερωμένη θεραπεία που λαμβάνουν οι ασθενείς στο νοσοκομείο

covid19 african variation Moderna, omicron, Θεραπεία, μετάλλαξη, πανδημία, φάρμακο

Το ρωσικό φάρμακο κατά της λοίμωξης του κορωνοϊού Mir-19 θα είναι αποτελεσματικό κατά του στελέχους όμικρον, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Ιατρικής και Βιολογικής Υπηρεσίας (FMBA), Βερόνικα Σκβαρτσόβα, στο τηλεοπτικό κανάλι “Ρωσία-24”.

Η Σκβαρστόβα δήλωσε ότι η δεύτερη φάση των κλινικών δοκιμών του φαρμάκου Mir-19 δείχνει ότι υπερέχει σε σχέση με τα υπάρχοντα φάρμακα κατά του κορωνοϊού.

“Οι κλινικές δοκιμές της δεύτερης φάσης επιβεβαίωσαν το εξαιρετικά σημαντικό όφελος αυτού του αντιιικού φαρμάκου (Mir-19) σε σχέση με την καθιερωμένη θεραπεία που λαμβάνουν οι ασθενείς στο νοσοκομείο και όχι σε σχέση με το εικονικό φάρμακο (placebo)”, δήλωσε η ίδια.

Σε μια άλλη εξέλιξη , οι πειραματικές εργασίες για τη δημιουργία ενός νέου εμβολίου κατά της παραλλαγής `Όμικρον δεν θα πάρει περισσότερο από 10 ημέρες, δήλωσε ο διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου επιδημιολογίας και μικροβιολογίας Γκαμαλέι της Μόσχας, που παρασκεύασε το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V , Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι “Ρωσία-24”.

“Οι πειραματικές εργασίες για την απόκτηση ενός νέου εμβολίου κατά του στελέχους όμικρον δεν θα διαρκέσουν περισσότερο από 10 ημέρες. Το υπόλοιπο διάστημα αναλώνεται σε ρυθμιστικές διαδικασίες. Δηλαδή, διαδικασίες που έχουν σχέση με την αδειοδότηση και τις αποδείξεις ότι το εμβόλιο αυτό είναι ασφαλές και μονογονιδιακό” δήλωσε ο Γκίντσμπουργκ.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι δεδομένων των διαδικασιών αυτών, η έγκριση του εμβολίου κατά της παραλλαγής ξμικρον από το υπουργείο Υγείας ενδέχεται να απαιτήσει διάστημα 45-50 ημερών.