Τουρκία: Συντριβή αεροσκάφους αναγνώρισης της Π.Α – 7 νεκροί

a95cbb0fe8089570551e1768a1196f3c ΄Τουρκία, ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ, ΠΤΩΣΗ

Επτά στελέχη των ένοπλων δυνάμεων της Τουρκίας σκοτώθηκαν όταν αεροσκάφος συλλογής πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης συνετρίβη στην ανατολική επαρχία Βαν της Τουρκίας, μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, επικαλούμενο τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Το δυστύχημα συνέβη στην επαρχία Γκεβάς και συντρίμμια εντοπίστηκαν σε υψόμετρο 2.200 μέτρων, κατά τις 03:00 (τοπική ώρα), με τον Σοϊλού να δηλώνει το εξής:

«Οι ομάδες μας ανέφεραν ότι το αεροπλάνο μας έπεσε σε υψόμετρο 2.200 στο όρος Αρτός. Οι ομάδες μας, μάς ενημέρωσαν ότι χάσαμε επτά άτομα, δύo εκ των οποίων ήταν πιλότοι».

Ο ίδιος πρόσθεσε:

«Στις 22:32, όταν την τελευταία φορά ήταν στο Μπάσκαλε, επικοινώνησαν με τον πύργο ελέγχου και ανέφεραν ότι ήταν στον δρόμο της επιστροφής. Στη συνέχεια, περίπου στις 22:45, τόσο το ραντάρ όσο και η επικοινωνία σταμάτησαν εντελώς. Το αεροσκάφος μας, το οποίο είχε καταχωρηθεί ως επανδρωμένο αεροσκάφος αναγνώρισης, μοντέλο του 2015, ήταν σε αποστολή αναγνώρισης και επιτήρησης στις επαρχίες Βαν και Χάκαρι από τη Δευτέρα και είχε αναχώρησε από το αεροδρόμιο “Φέριτ Μέλεν”».

Πηγή:SIgmalive