Τούρκος βουλευτής σφυροκόπησε το τηλέφωνό του στη Βουλή (BINTEO)

Μια ενδιαφέρουσα διαμαρτυρία σημειώθηκε στο βήμα της τουρκικής βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου που θέτει περιορισμούς στα social media και τα ΜΜΕ και το οποίο η αντιπολίτευση χαρακτηρίζει ‘νόμο λογοκρισίας’

1 38

Μια ενδιαφέρουσα διαμαρτυρία σημειώθηκε στο βήμα της τουρκικής βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου που θέτει περιορισμούς στα social media και τα ΜΜΕ και το οποίο η αντιπολίτευση χαρακτηρίζει ‘νόμο λογοκρισίας’.

Ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP), Μπουράκ Ερμπάι, έσπασε το τηλέφωνό του με ένα σφυρί στο χέρι, προτρέποντας και τους νέους να κάνουν το ίδιο.

«Αν ο νόμος περάσει από τη βουλή εδώ, μπορείτε να σπάσετε αυτό το τηλέφωνο έτσι, νεαρά αδέρφια μου. Δεν θα χρειαστεί να το χρησιμοποιήσετε», είπε.

Σύμφωνα με το άρθρο 29 της εν λόγω τροπολογίας, «όσοι δημοσίως διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες για την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια, τη δημόσια τάξη και τη γενική υγεία της χώρας με σκοπό τη δημιουργία ανησυχίας, φόβου ή πανικού στο κοινό, με τρόπο που διαταράσσει τη δημόσια ειρήνη, καταδικάζεται σε φυλάκιση από 1 έτος έως 3 χρόνια».

Ο νόμος αυτός ξεσήκωσε έντονες αντιδράσεις και η συνεδρίαση στη βουλή διακόπηκε 2 φορές, μέχρι που η προεδρία αναγκάστηκε να σταματήσει τη συζήτηση και να την αναβάλει για άλλη ημέρα.