Τραμπ: “Προτιμώ να έχω φίλη την Μέι παρά εχθρό μου”

cna t638126dd880b4602a687fda3116b7d71 Brexit, Βρετανία, ΗΠΑ, ΝΤΟΝΑΛΤ ΤΡΑΜΠ, Τερέζα Μέι

Η κοινή διάσκεψη τύπου του Αμερικανού Προέδρου και της Βρετανίδας Πρωθυπουργού θα συζητείται για πολλή καιρό. Μετά τα αρνητικά σχόλια του Τραμπ για την Τερέζα Μέι, ο Αμερικανός Πρόεδρος τα μάζεψε χαρακτηρίζοντας την “μια καταπληκτική γυναίκα που κάνει φανταστική δουλειά”, “σκληρή διπλωμάτη”, που προτιμά να έχει φίλο παρά εχθρό.

Ο Τραμπ χαρακτήρισε τον τρόπο που δημοσιεύτηκε η συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα The Sun” ως “fake news” λέγοντας ότι προβλήθηκαν μόνο τα αρνητικά σχόλια που έκανε για το πρόσωπο της Πρωθυπουργού. Αναφορικά με το σχόλιο που είχε κάνει ότι η Μέι “δεν ακολούθησε τις συμβουλές του σε σχέση με το Brexit”, απάντησε ότι επρόκειτο για “εισηγήσεις και όχι συμβουλές” οι οποίες κρίθηκαν από την Τερέζα Μέι ως “βάρβαρες”.

“Η κ. Μέι θα μπορούσε να κάνει αυτό που εισηγήθηκα. Είναι μια σκληρή διαπραγματευτής, πολύ έξυπνη, πολύ σκληρή και ικανή γυναίκα. Θα προτιμούσα να την έχω φίλο παρά εχθρό μου”, ανέφερε χαρακτηριστικά. Σε σχέση με την ακολουθούμενη πολιτική του Brexit ο Τραμπ είπε ότι θα την υποστηρίξει φτάνει να μπορεί να υπογραφεί στη συνέχεια εμπορική συμφωνία.

Από την πλευρά της η Τερέζα Μέι άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας εμπορικής συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών μετά το Brexit ενώ επανέλαβε εμφαντικά ότι το Brexit θα υλοποιηθεί τον Μάρτιο του 2019 όπως το ζήτησε ο βρετανικός λαός διά του δημοψηφίσματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος αρνήθηκε να δεχθεί ερώτηση από τον δημοσιογράφο του CNN λέγοντας ότι πρόκειται για “fake-news” και προχώρησε άμεσα σε δημοσιογράφο του Fox News.

 

Πηγή: AlphaNews.live