Τρομακτική απαγωγή: Ο άνδρας την απήγαγε και της έκοψε τα χέρια

Από τις πιο φρικιαστικά εγκλήματα παγκοσμίως

imagew 112 ενδοικογενειακη βια, ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Το BBC έφερε ξανά στο προσκήνιο μια από τις πιο απάνθρωπες ιστορίες, που συνέβη το 2017. Τότε στα διεθνή μέσα ενημέρωσης όλοι είχαν παγώσει με την είδηση ότι μια άτυχη νεαρή κοπέλα έπεσε θύμα απαγωγής και μάλιστα είδε τη ζωή της να αλλάζει, όταν ο απαγωγέας της έκοψε τα χέρια.

Σήμερα το Ευρωπαϊκό Δικαστηρίο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καλεί την Ρωσία να αποζημιώσει το θύμα με ποσό ύψους 375.000 ευρώ και να νομοθετήσει αυστηρότατες ποινές γύρω από την ενδοοικογενειακή βία που μαστίζει την χώρα.

Η Μαργαρίτα Γκρατσέβα απήχθη από τον σύζυγό της το 2017, μεταφέρθηκε σε ένα απομακρυσμένο δάσος, και εκεί ο θύτης της έκοψε τα χέρια με τσεκούρι. Το θύμα είχε ζητήσει πολλές φορές την βοήθεια της αστυνομίας, που όμως δεν έκανε τίποτα, καθώς δεν υπήρχαν “αποδείξεις”.

Όμως οι κλήσεις στην αστυνομία είναι για αρκετές για το Ευρωπαϊκό Δικαστηρίο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που ζητά δικαίωση του θύματος έστω και μετά το αποτρόπαιο έγκλημα.

Το ακρωτηριασμένο αριστερό της χέρι της γυναίκας εντοπίστηκε στο δάσος και υπεβλήθη σε επέμβαση αποκατάστασης ενώ στο δεξί χέρι της τοποθετήθηκε προσθετικό άκρο που αποκτήθηκε μετά από έρανο.

imagew 112 ενδοικογενειακη βια, ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Ο δράστης συνελήφθη και καταδικάστηκε σε μόλις 14 χρόνια, με τις αντιδράσεις του κόσμου να είναι έντονες.

Ο ρώσος Πρόεδρος έχει δεσμευθεί ότι θα νομοθετηθούν νέες αυστηρές ποινές για την βία στο σπίτι, όμως εώς τώρα τα αποτελέσματα είναι αποθαρρυντικά.

akrwt266222 ενδοικογενειακη βια, ΙΣΤΟΡΙΕΣ