“Τσουνάμι” Υπουργικών παραιτήσεων στη Μεγάλη Βρετανία (BINTEΟ)

may 5 768x512 Brexit, ΜΠΟΡΙΣ ΤΖΟΝΣΟΝ, Τερέζα Μέι

Την αποχώρησή τους από τη βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσαν τις τελευταίες 24 ώρες Υπουργοί της Τερέζα Μέι προκαλώντας αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό, μόλις τρεις ημέρες μετά τη συμφωνία της Βρετανίδας πρωθυπουργού με το υπουργικό της συμβούλιο για τη σχέση της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το Brexit.

Πρώτα παραιτήθηκε ο Ντέιβιντ Ντέιβις ο υπουργός Brexit, μαζί με τον υφυπουργό του Steve Baker και σήμερα, ο Boris Johnson, ο υπουργός Εξωτερικών που αποτέλεσε σημαντική μορφή της καμπάνιας υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το παράπονό των τριών είναι ότι η Τερέζα Μέι προσπαθεί να περάσει ένα ήπιο Brexit.

Η Τερέζα Μέι μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων υπερασπίστηκε τους σχεδιασμούς της, υποστηρίζοντας ότι μόνο μια ζώνη ελεύθερου εμπορίου ανάμεσα σε Ε.Ε. και Βρετανία θα εμποδίσει την εγκαθίδρυση σκληρού συνόρου, όπως λέγεται με την Ιρλανδία.

Ο Ντέιβιντ Ντέιβις ανέφερε σε δηλώσεις του ότι σκοπός του δεν είναι να υποσκάψει την κυβέρνηση Μέι, αλλά να ενδυναμώσει την διαπραγματευτική θέση της Βρετανίας, η οποία έκανε πολλές υποχωρήσεις, όπως υποστηρίζει.

Ωστόσο, αρκετοί αμφιβάλλουν για τις προθέσεις και τις φιλοδοξίες του Τζόνσον, ο οποίος δεν έκρυψε ποτέ ότι θα ήθελε να γίνει πρωθυπουργός.

Πηγές του BBC αναφέρουν ότι ενδέχεται να έρθουν και άλλες αλυσιδωτές παραιτήσεις αν η Μέι δεν εγκαταλείψει το σχέδιο της για το Brexit με την ζώνη ελεύθερου εμπορίου.

Μάθετε όλες τις λεπτομέρειες στο ρεπορτάζ της Μαρίας Τσαγγάρη.

 

Πηγή: AlphaNews.live