Τζόνσον: Έως και το 90% των ασθενών σε ΜΕΘ δεν έκανε την 3η δόση

Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον τόνισε για ακόμα μία φορά τη σημασία του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού με την αναμνηστική δόση

16ec774dd3503afa8d526efdb49436b5 24 ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ, ΜΕΘ, Τζόνσον

Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον τόνισε για ακόμα μία φορά τη σημασία του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού με την αναμνηστική δόση, λέγοντας ότι είναι ο μόνος τρόπος για να διασκεδάσουν «λογικά και προσεκτικά» οι πολίτες τον ερχομό του Νέου Έτους.

Επισκεπτόμενος εμβολιαστικό κέντρο το πρωί της Τετάρτης ο κ. Τζόνσον είπε ότι θα επιτευχθεί ο στόχος προσφοράς ραντεβού για την τρίτη δόση σε όλους τους ενήλικους κατοίκους της χώρας έως την Πρωτοχρονιά. Αλλά σημείωσε ότι υπάρχουν 2,4 εκατομμύρια πολίτες που αν και έχουν κάνει τη δεύτερη δόση περισσότερο από τρεις μήνες πριν δεν έχουν προσέλθει ακόμα για την τρίτη δόση.

«Λυπάμαι που το λέω αυτό, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που καταλήγουν αυτή τη στιγμή στην εντατική θεραπεία στα νοσοκομεία μας είναι άνθρωποι που δεν έχουν κάνει την ενισχυτική δόση. Έχω μιλήσει με γιατρούς που λένε ότι οι αριθμοί φτάνουν έως και στο 90% όσων βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, για αυτούς που δεν έχουν κάνει την ενισχυτική δόση. Αν δεν είσαι εμβολιασμένος, είναι οκτώ φορές πιο πιθανό να καταλήξεις στο νοσοκομείο ούτως ή άλλως», είπε ο Βρετανός Πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε ότι η πολύ μεγάλη πρόοδος του εμβολιαστικού προγράμματος επιτρέπει στην Αγγλία να μη λάβει για την ώρα αυστηρότερα μέτρα κατά του κορωνοϊού. «Η μετάλλαξη Όμικρον συνεχίζει να προξενεί πραγματικά προβλήματα. Βλέπουμε τα κρούσματα να αυξάνονται στα νοσοκομεία. Αλλά είναι προφανώς ηπιότερη από την μετάλλαξη Δέλτα και είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε με τον τρόπο που το κάνουμε», συμπλήρωσε.

Κάλεσε εκ νέου τον κόσμο να διασκεδάσει «με λογική και προσοχή» την Πρωτοχρονιά, κάνοντας ένα γρήγορο διαγνωστικό τεστ πριν συναντηθεί με φίλους και να προσέλθει για την τρίτη δόση του εμβολίου. «Δεν μπορώ να τονίσω αρκετά πόσο ζωτικής σημασίας είναι να κάνουμε την ενισχυτική δόση», είπε ο Μπόρις Τζόνσον, λέγοντας ότι η τρίτη δόση «κάνει τεράστια διαφορά».

Πηγή: ΚΥΠΕ