Βιετνάμ: Τα σχολεία ξανανοίγουν μετά το κλείσιμο περίπου ενός χρόνου

Περισσότεροι από 17 εκατομμύρια μαθητές στο Βιετνάμ αναμένεται να επιστρέψουν σήμερα στο σχολείο για πρώτη φορά έπειτα από περίπου έναν χρόνο

1233 12 Covid-19, πανδημία

Περισσότεροι από 17 εκατομμύρια μαθητές στο Βιετνάμ αναμένεται να επιστρέψουν σήμερα στο σχολείο για πρώτη φορά έπειτα από περίπου έναν χρόνο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας, καθώς οι αρχές ανακοίνωσαν σχέδια να αρχίσει ο εμβολιασμός παιδιών από την ηλικία των πέντε ετών κατά της COVID-19.

Το Βιετνάμ ήρε τον Οκτώβριο πολλά από τα περιοριστικά μέτρα που είχε λάβει για την αναχαίτιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, αλλά σχεδόν όλοι οι μαθητές έκαναν μαθήματα μέσω διαδικτύου από τις αρχές του περασμένου έτους.

Τα περισσότερα σχολεία στη χώρα αναμένεται να έχουν ξανανοίξει ως τα μέσα του Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση που εξέδωσε το σαββατοκύριακο, η κυβέρνηση σημείωσε ότι σκοπεύει να αγοράσει 21,9 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά της COVID-19 για τα παιδιά ηλικίας από 5 ως 12 ετών.

Ποσοστό μεγαλύτερο του 75% του πληθυσμού των 98 εκατομμυρίων κατοίκων του Βιετνάμ έχουν λάβει τουλάχιστον δύο δόσεις εμβολίου κατά της νόσου που προκαλεί ο νέος κορονοϊός και οι αρχές σκοπεύουν να χορηγήσουν αναμνηστική δόση σε όλον τον ενήλικο πληθυσμό ως τα τέλη του Μαρτίου.

Τα σχολεία στην πρωτεύουσα Ανόι θα αρχίσουν να ξανανοίγουν από αύριο, Τρίτη, με τη λήψη προληπτικών μέτρων, όπως ο έλεγχος της θερμοκρασίας και τα πρωτόκολλα που ισχύουν για την περίπτωση εντοπισμού θετικών κρουσμάτων, σύμφωνα με τις αρχές.

Το Βιετνάμ είχε καταφέρει να περιορίσει την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού κατά το μεγαλύτερο μέρος του 2020 προτού το παραλλαγμένο στέλεχός του Δέλτα οδηγήσει σε αύξηση των κρουσμάτων πέρυσι.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε παράλληλα ότι στην χώρα καταγράφηκαν 14.112 νέα κρούσματα χθες, Κυριακή. Συνολικά το Βιετνάμ έχει καταγράψει 2,34 εκατομμύρια κρούσματα του νέου κορονοϊού και περισσότερους από 38.300 θανάτους από την COVID-19.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ