Βίντεο: Μικρό αεροπλάνο περνά ξυστά από στέγες στο Σίδνεϊ και προσγειώνεται με την κοιλιά

O πιλότος απευθύνει δραματική έκκληση στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου

Screenshot 5 22 αεροδρόμιο, ΠΙΛΟΤΟΣ

«Άγιο» είχαν, όπως φαίνεται σε ένα δραματικό βίντεο, ο πιλότος και ένας επιβάτης μικρού αεροπλάνου στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, που βγήκαν σώοι κι αβλαβείς από την αναγκαστική προσγείωση με την κοιλιά του αεροσκάφους.

Το αεροπλάνο αντιμετώπισε απώλεια ισχύος εν πτήσει, με τον πιλότο να απευθύνει δραματική έκκληση στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου Μπάνκσταουν στο δυτικό Σίδνεϊ:

«Βοήθεια, βοήθεια! Μηχανικό πρόβλημα!», είπε ο πιλότος και κάποιος ακούγεται να του απαντά: «Όλοι οι διάδρομοι είναι διαθέσιμοι. Ελήφθη το σήμα, έρχεται βοήθεια».

Οχήματα της πυροσβεστικής και τρία ασθενοφόρα έσπευσαν στο αεροδρόμιο λίγο μετά τις 14:00 τοπική ώρα της Κυριακής, αλλά ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς.

Δραματικό βίντεο δείχνει το αεροπλάνο να περνά ξυστά από τις στέγες σπιτιών και να αποφεύγει την τελευταία στιγμή τις κορυφές δέντρων προτού αγγίξει με την κοιλιά τον διάδρομο προσαπογείωσης.

Για μερικά δευτερόλεπτα το αεροπλάνο σέρνεται, διακρίνεται να γέρνει στο δεξί φτερό του, προτού σταματήσει στο γκαζόν. Καθώς σπεύδουν διάφορα άτομα στο σημείο, ο πιλότος ανοίγει την πόρτα και βγαίνει και ακολουθεί μετά από λίγο ο επιβάτης.

Περιπολικά της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας βρέθηκαν στο σημείο, αλλά την έρευνα για τα αίτια της βλάβης στο αεροπλάνο ανέλαβε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Αυστραλίας.

Πηγή: iefimerida.gr