ΒΙΝΤΕΟ: Συγκλονίζει την Τουρκία η αγρια επίθεση καθηγητή σε μαθητή γυμνασίου

Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη στην Τουρκία από το βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και αποτυπώνει την απίστευτης αγριότητας επίθεση με χαστούκια και γροθιές καθηγητή γυμνασίου σε μαθητή, τον οποίο φαίνεται να σφίγγει σφιχτά στον λαιμό...

tourkia kathigitis άγρια επίθεση, Βίντεο, γροθιές, καθηγητηΣ, μαθητηΣ, σοκ, Τουρκία, χαστούκια

Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη στην Τουρκία με τον καθηγητή μαθηματικών σε γυμνάσιο του διαμερίσματος Ορτάκιοϊ του νομού Ακσαράι, που επιτέθηκε με αγριότητα, χαστουκίζοντας και γρονθοκοπώντας, σε μαθητή της πέμπτης τάξης, τον οποίο άρπαξε στη συνέχεια από τον λαιμό και άρχισε να τον σφίγγει.

Η σωτήρια επέμβαση

Ευτυχώς, επενέβη εκείνη τη στιγμή καθηγήτρια και το παιδί γλίτωσε από τα χειρότερα. Ο καθηγητής παύθηκε από τα καθήκοντά του ενώ διενεργείται δικαστική και διοικητική έρευνα σε βάρος του.

Η αποτρόπαια επίθεση αποτυπώνεται στο βίντεο από κάμερα ασφαλείας που ακολουθεί.

Ο καθηγητής Αλί Ριζά βγάζει τον μαθητή ΤΚ στον διάδρομο και αρχίζει να τον χαστουκίζει και να τον γρονθοκοπά άγρια. Στη συνέχεια το βουτά από τον λαιμό και αρχίζει να τον σφίγγει.

Εκείνη τη στιγμή ακούει τις φωνές η καθηγήτρια σχεδιασμού και τεχνολογίας Γκιουλτζάν Ουνλού που δίδασκε σε διπλανή αίθουσα, βγαίνει στον διάδρομο και σώνει το παιδί από τα χέρια του αδίστακτου δασκάλου του.

Το απίστευτο περιστατικό, όπως σημειώνουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, συνέβη στις 14 Δεκεμβρίου αλλά μόλις χθες Τετάρτη είδε το φως της δημοσιότητας.

Στο νοσοκομείο

Μετά το περιστατικό, ο TK ενημέρωσε για την επίθεση τον πατέρα του, Duran K., ο οποίος μετέφερε το παιδί του στο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Στη συνέχεια πήγε στην εισαγγελία και υπέβαλε μήνυση σε βάρος του καθηγητή.

Οπως είπε, χτύπησε τον γιο του επειδή άλλος μαθητής του είπε ότι τον έβρισε και τον καταράστηκε.

Οι γιατροί έδωσαν δεκαήμερη αναρρωτική άδεια στο παιδί εξαιτίας των χτυπημάτων που δέχθηκε.

«Τι δάσκαλος είναι αυτός. Ο ξυλοδαρμός μέχρι θανάτου ενός παιδιού αυτής της ηλικίας μας έχει πληγώσει βαθιά ως οικογένεια», είπε ο πατέρας.

Παύθηκε από τα καθήκοντά του

Η Επαρχιακή Διεύθυνση Εθνικής Εκπαίδευσης ανακοίνωσε ότι ο καθηγητής παύθηκε από τα καθήκοντά του:

«Με εντολή από το Γραφείο του Κυβερνήτη μας, σχετικά με το περιστατικό στο οποίο ο Ali Rıza Y., καθηγητής που εργάζεται στο γυμνάσιο Şehit Salih Aksu, στην περιοχή Ortaköy, χτύπησε τον μαθητή μας, ο καθηγητής παύθηκε από τα καθήκοντά του ενώ η δικαστική και διοικητική έρευνα συνεχίζεται».

Η Γενική Εισαγγελία του Ακσαράι ανακοίνωσε ότι ο δάσκαλος Ali Rıza Y. τέθηκε υπό κράτηση για μια ημέρα μετά την επίθεση στον μαθητή του και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με απόφαση του δικαστηρίου στο οποίο προσήχθη ενώ διατάχθηκε η διενέργεια ποινικής έρευνας σε βάρος του.

«Στις 14/12/2021, η Γενική Εισαγγελία του Ortaköy ξεκίνησε έρευνα αμέσως, ο ύποπτος δάσκαλος κρατήθηκε για μια μέρα, εφαρμόστηκαν μέτρα κράτησης στον ύποπτο και ελήφθη απόφαση δικαστικής έρευνας από το Ποινικό Δικαστήριο του Ortaköy. Η ανακριτική διαδικασία διενεργείται σχολαστικά από το Γραφείο μας του Προϊσταμένου Πλημμελειοδικών» αναφέρει η ανακοίνωση της Γενικής Εισαγγελίας.

in.gr