Βόρεια Κορέα: Το Ισραήλ προκάλεσε αιματοκύλισμα στη Γάζα

Κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας κατηγόρησαν σήμερα το Ισραήλ ότι προκάλεσε αιματοκύλισμα στη Γάζα, παίρνοντας για πρώτη φορά θέση στις στρατιωτικές συγκρούσεις μεταξύ της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς και του Ισραήλ

1 Copy Copy 98

Κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας κατηγόρησαν σήμερα το Ισραήλ ότι προκάλεσε αιματοκύλισμα στη Γάζα, παίρνοντας για πρώτη φορά θέση στις στρατιωτικές συγκρούσεις μεταξύ της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς και του Ισραήλ.

Ο Ροντόνγκ Σινμούν, που εκφράζει τις θέσεις του κυβερνώντος Κόμματος των Εργατών, δημοσιοποίησε σύντομο άρθρο για τη σύγκρουση και τις απώλειες, επικαλούμενος ξένα μέσα ενημέρωσης.

«Η διεθνής κοινότητα υποστηρίζει ότι αυτή η σύγκρουση ήταν το αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων εγκληματικών ενεργειών του Ισραήλ σε βάρος του παλαιστινιακού λαού και ότι ο θεμελιώδης τρόπος εξόδου από αυτό είναι να δημιουργηθεί ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος», ανέφερε η εφημερίδα.

Η βία, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 1.500 ανθρώπους, οδήγησε σε δηλώσεις στήριξης προς το Ισραήλ από όλο τον κόσμο και εκκλήσεις για τερματισμό των συγκρούσεων και προστασία των αμάχων ύστερα από την αιματηρή επίθεση της Χαμάς το σαββατοκύριακο.

Η Χαμάς έχει απειλήσει να σκοτώνει έναν Ισραηλινό όμηρο κάθε φορά που το Ισραήλ βομβαρδίζει ένα παλαιστινιακό σπίτι χωρίς προειδοποίηση, εν μέσω φόβων για χερσαία επίθεση από το Ισραήλ, που επιστράτευσε τον πρωτόγνωρο αριθμό των 300.000 εφέδρων και επέβαλε αποκλεισμό στη Γάζα.

Τα κρατικά μέσα της Βόρειας Κορέας συχνά λαμβάνουν θέση κατά των απόψεων της Δύσης, ειδικά των ΗΠΑ, σε διεθνή θέματα.

Χθες, τα κρατικά μέσα καταδίκασαν τις «εχθρικές δυνάμεις εντός και εκτός της Συρίας» για πρόσφατη επίθεση με drone που προκάλεσε πολλές απώλειες στη χώρα, κάνοντας λόγο για τρομοκρατική απόπειρα ανατροπής του καθεστώτος Μπασάρ αλ-Ασαντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ